Foto: ustensile si ingrediente pentru copt, Shutterstock

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:
    180 g unt moale 90 g de zahar 80 g nuci taiate grosier sau fistic 80 g merisoare uscate 225 g faina esenta de vanilie (1 fiola)
Mod de preparare:

Foto interior si prima pagina: biscuiti fragezi cu merisoare, Shutterstock

Frecam untul moale impreuna cu zaharul si esenta de vanilie pana devine spuma. Adaugam faina si continuam sa amestecam cu o lingura de lemn. Punem si nucile cu merisoarele.

Framantam amestecul cu mainile pana obtinem un aluat vartos. Se imparte aluatul in jumatate si se modeleaza fiecare bucata intr-un cilindru cu diametrul de 5 cm.

Se infasoara fiecare cilindru in folie alimentara, apoi dam la rece 1 ora sau se congeleaza pana la 3 luni. Se incinge cuptorul la 180 de grade .

Se taie aluatul in felii groase de 1 cm,se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt si se coc 15 minute .

Se lasa sa se raceasca in tava.

Sunt foarte fragezi !

Va astept pe blogul meu pentru o serie de retete usoare si savuroase ! calatorii-culinare-adina.blogspot.ro

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Sursa: Gabo.ro
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: