Crezi ca stii ce bei?, noul volum al prof. Mencinicopschi revolutioneaza mitul hidratarii

Crezi ca stii ce bei?, noul volum al prof. Mencinicopschi revolutioneaza mitul hidratarii
Kudika
14 Iunie 2014

Prof. Dr. Mencinicopschi a lansat noua sa carte Crezi ca stii ce bei? in cadrul unui eveniment de presa organizat de Coreus Publishing si gazduit de Andreea Marin, cunoscuta pentru atentia acordata stilului de viata sanatos.

A bea apa nu este totuna cu a te hidrata, deoarece hidratarea corecta este reprezentata de cantitatea de apa care ramane in celulele, tesuturile, organele si sistemele de organe ale corpului uman.

Este foarte important ca fiecare om sa invete ce fel de lichide trebuie sa consume si modul in care trebuie sa le consume, altfel spus sa adere la una dintre cele mai eficiente terapii, aceea prin hidratare, care are efecte uimitoare asupra incetinirii procesului de imbatranire si stoparea aparitiei bolilor asociate cu hidratarea. La nastere, corpul contine aproximativ 75% apa pentru ca in perioada adulta sa scada la aproximativ 65%, deshidratarea pronuntandu-se la batranete, cand corpul contine mai putin de 60% apa (sau, cum spune Dr. Menci: „odata cu inaintarea in varsta ne uscam”). Prin urmare, sursa sanatatii si longevitatii este chiar hidratarea celulara, care impiedica aceasta ”uscare” a corpului la nivel celular.

Cea mai valoroasa sursa de hidratare

Apa vie structurata este cea mai valoroasa apa pentru hidratare si poate fi gasita in legumele si fructele de sezon (BIO), care contin aproximativ 80-90% apa. Deloc intamplator, sfatul medicilor si al nutritionistilor este de a acorda jumatate din cantitatea de alimente zilnice din legume si fructe proaspete, netratate termic sau minimal tratate.

Cu toate acestea, fructele si legumele nu pot asigura necesarul zilnic de apa, de aceea omul trebuie sa consume apa, fiind singurul lichid care hidratateaza fiziologic organismul chiar de la nivelul celular. O apa sanatoasa cu potential redox negativ se comporta ca un puternic antioxidant, prevenind aparitia stresului oxidativ pe fondul caruia apare o intreaga patologie acuta si cronica.

Apa este un aliment natural integral care isi manifesta pe deplin calitatile alimentar-nutritionale, preventive si curative, numai daca este consumata in starea ei naturala, netratata prin mijloace fizice sau chimice. Pentru ca apa consumata sa isi exercite rolul de hidratare a organismului, aceasta trebuie sa indeplineasca o serie de caracteristici, precum: sa fie o apa oligominerala naturala netratata, sa aiba un pH usor alcalin (>7,0), sa aibe un continut de nitrati sub 5mg/l si de nitriti sub 0,05mg/l, sa contina o serie de minerale biodisponibile care sa evidentieze aspectul sau nutritional si, nu in ultimul rand, potentialul redox sa fie mai mic decat valoarea 28.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri