Setari Cookie-uri

Crezi ca stii ce bei?, noul volum al prof. Mencinicopschi revolutioneaza mitul hidratarii

Prof. Dr. Mencinicopschi a lansat noua sa carte Crezi ca stii ce bei? in cadrul unui eveniment de presa organizat de Coreus Publishing si gazduit de Andreea Marin, cunoscuta pentru atentia acordata stilului de viata sanatos.

Cu toate acestea, fructele si legumele nu pot asigura necesarul zilnic de apa, de aceea omul trebuie sa consume apa, fiind singurul lichid care hidratateaza fiziologic organismul chiar de la nivelul celular. O apa sanatoasa cu potential redox negativ se comporta ca un puternic antioxidant, prevenind aparitia stresului oxidativ pe fondul caruia apare o intreaga patologie acuta si cronica.

Apa este un aliment natural integral care isi manifesta pe deplin calitatile alimentar-nutritionale, preventive si curative, numai daca este consumata in starea ei naturala, netratata prin mijloace fizice sau chimice. Pentru ca apa consumata sa isi exercite rolul de hidratare a organismului, aceasta trebuie sa indeplineasca o serie de caracteristici, precum: sa fie o apa oligominerala naturala netratata, sa aiba un pH usor alcalin (>7,0), sa aibe un continut de nitrati sub 5mg/l si de nitriti sub 0,05mg/l, sa contina o serie de minerale biodisponibile care sa evidentieze aspectul sau nutritional si, nu in ultimul rand, potentialul redox sa fie mai mic decat valoarea 28.

Citește și:

Lichidele - sursa vietii

Primul si cel mai important lichid cu care intram in contact din momentul in care venim pe lume este laptele matern, singurul aliment cu adevarat adaptat necesitatilor sugarului. Laptele speciei umane contine cea mai mare contitate de lactoza, necesara construirii creierului. o alimentatie sanatoasa si gustoasa este compusa si din lapte si produsele lactate de inalta calitate.

A bea ceai inseamna a te hidrata fiziologic si eficient, insa ceaiul sanogen se prepara numai din ceai de calitate superioara, cu apa oligominerala plata, naturala, de inalta calitate si numai prin infuzarea in apa timp de 2-3 minure la 60-70°C.

Consumul de cafea se recomanda a fi moderat; desi cafeina poate imbunatati timpii de reactie, nu modifica performantele mentale. Prin urmare, este inutil consumul de cafea in exces in speranta unor rezultate intelectuale superioare. Cea mai buna cafea este cea preparata la filtru sau espresso, spre deosebire de infuzia la ibric, care contine substante ce cresc nivelul colestrolului, dar si altele iritante pentru organismul uman, regasite in zat.

Citește și:

In cazul sucurilor, cele mai bune sunt cele preparate in casa, la blender, in combinatie cu apa plata oligominerala de calitate, din fructe si legume organice sau biologice, servite in maximum 30 de minute de la preparare.

Vizionare placuta


Kudika
14 Iunie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.