Foto interior si prima pagina: supa de porumb, Shutterstock

Timp de preparare: 30 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente pentru 4 portii generoase :
    500 g porumb fiert,scurs 1 legatura de ceapa verde 150 g rosii cubulete in suc 50 g unt sau ulei 150 ml lapte de vaca,smantana lichida sau lapte de soia sare si piper

Pentru servit: crutoane,ceapa verde si bacon fript (optional)

Mod de preparare:

Jumatate din cantitatea de porumb o mixam intr-un blender impreuna cu laptele, pana devine o pasta aurie. Intr-o cratita mai mica, topim untul sau incingem uleiul,punem la calit ceapa tocata si rosiile,pentru cateva minute.Adaugam porumbul boabe si pe cel piure. Amestecam si turnam 300- 400 ml.de apa. Pentru a da un gust mai savuros,putem inlocui apa cu o supa de legume.

Asezonam cu sare si piper. Degustam de 3-4-5 ori ,cu linguri diferite .:))

Lasam sa dea cateva clocote si inchidem.

Servim supa calda, in boluri adanci , cu crutoane si ornata cu ceapa verde tocata fin.

Pofta buna la supa dulce si cremoasa !

Va astept la mine pe blog : https://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Sursa: Garbo.ro

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: