Ingrediente
    1 pachet mare de piscoturi (4 blistere) 500 gr de mascarpone pastrat la temperatura camerei 5 galbenusuri proaspete, mari 250 ml.frisca lichida 2 plicuri ciocolata calda dark 2 plicuri cu zahar pudra cu aroma de vanilie 100 g ciocolata neagra topita 2 lingurite cu ness 2 linguri crema de whiskey, lichior de cafea, rom Decor : cacao, 50-100 g ciocolata rasa

Foto interior si prima pagina: pahare cu tiramisu, Shutterstock

Mod de preparare

Prima data, preparam ciocolata calda: punem doua plicuri de ciocolata pudra la 200 ml de apa calda. Amestecam bine si o lasam sa se raceasca .Cand s-a racit, adaugam doua linguri cu crema de whiskey sau lichior, rom.

Galbenusurile le mixam impreuna cu zaharul farin pana se umfla si devin crema. Adaugam mascarpone si continuam mixarea. Frisca batuta tare o amestecam usor.

Presaram ness-ul si turnam ciocolata topita si racita. Amestecam la viteza mai mica. Va rezulta o crema extrem de gustoasa si fina. Gustati doar crema ramasa pe paletele de la mixer, ne-am inteles ? :)

Asamblam tiramisu intr-o tava, pe doua straturi .Trecem rapid piscoturile prin ciocolata calda aromata cu crema de whiskey si le asezam in tava. Impartim piscoturile in asa fel incat sa sa obtinem doua straturi egale, suprapuse.

Peste primul strat de piscoturi inmuiate intindem jumatate din crema. Asezam al doilea strat de piscoturi inmuiate + ultima parte din crema fina.

Deasupra prajiturii tiramisu, presaram cacao si radem ciocolata.

Dam tiramisu cu ciocolata la frigider cateva ore sa se imbine aromele .

Pofta buna !

Va astept pe blogul meu pentru retete usoare si mai multe fotografii din timpul prepararii retetelor.

https://calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1) pentru Garbo.ro

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: