Acest articol este realizat de Andreea Sfarlea – editor casutafericita.ro

Andreea este mamica a doi copii, sotia unui barbat minunat si blogger in Casuta Fericita. Profesia ei este in Comunicare, a studiat business la universitatea East West din Chicago si artele plastice in Cluj, cu specializare in pictura de sevalet. A avut ocazia sa locuiasca pe doua continente, iubeste arta, designul, gastronomia si calatoriile.

Foto interior si prima pagina: supa crema de dovlecel, Shutterstock

Ingrediente
    3 dovlecei medii sau 4-5 dovlecei mici (poti folosi orice fel de dovlecel) 2 radacini mari de fenicul (atentie sa nu fie vestejite sau cu pete) o ceapa mare 200 – 250 ml smantana dulce pentru gatit sare si piper branza albastra nobila si crutoane
Mod de preparare

Incepem prin a spala si taia ceapa, dovleceii si radacinile de fenicul in bucati egale (daca radacinile de fenicul au mici pete maronii, le curatam si pe acelea). Le punem pe toate la fiert intr-o oala cu capac, acoperite cu apa cat sa le acopere plus inca 2 degete (tinute pe orizontala).

Dupa ce au fiert legumele, supa se lasa un pic la racorit, dupa care se paseaza cu mixerul (recomandarea mea e sa scoateti zeama intr-un bol si sa o adaugi dupa ce legumele sunt pasate, pana supa ajunge la consistenta dorita).

Se potriveste gustul supei cu sare, punem smantana dulce si ii mai dam un clocot.

O servim fierbinte, cu bucatele de branza albastra faramitata in mijlocul bolului si cu piper proaspat macinat deasupra. Langa supa, oferim mesenilor si crutoane din paine.

Pofta buna!

PS: Cand o servim copiilor, renuntam la branza albastra si la piper.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: