Se apropie toamna asa ca poti pregati de pe acum delicioasa zacusca de vinete ale carei substante nutritive au grija de sistemul tau circulator.

Ingrediente zacusca de vinete

• 3 kg vinete • 2 kg ardei si gogosari • 2 kg ceapa alba • 3 l bulion de rosii • 3 linguri sare • 500 ml ulei de floarea soarelui

Foto: Vinete, Shutterstock.com

Mod de preparare zacusca de vinete

1. Dupa ce se coc vinetele, ardeii si gogosarii, se curata si se scurg de zeama. Inainte de a curata ardeii, ii poti da cu sare pentru a se decoji mai usor. Este necesar sa eviti folosirea apei atunci cand ii cureti, deoarece acestia isi vor pierde din gustul lor; 2. Se toaca ceapa in bucatele foarte mici, dupa care acestea se adauga in oala mare in care s-a incins uleiul si se lasa la calit; 3. Dupa 10 de minute se adauga bulionul de rosii care se lasa sa fiarba inca 15 minute; 4. Urmeaza ca ardeii, gogosarii si vinetele sa fie tocate marunt fie folosind masina de tocat carne, fie robotul de bucatarie; 5. Se pune tocatura de ardei, de gogosari si de vinete intr-o oala mai mica in care se lasa la calit pentru 15 minute; 6. Se adauga in oala cu ceapa si bulion amestecul de vinete, ardei si gogosari; 7. Se pune sarea, dupa care se lasa la fiert 2 ore, timp in care oala trebuie sa fie acoperita cu un capac si in care se amesteca periodic; 8. Se fierbe pana cand se observa ca uleiul a iesit la suprafata, iar consistenta sa este pastoasa; 9. Compozitia se toarna fierbinte in borcanele sterilizate, si dupa ce se pun capacele, borcanele se lasa in cuptorul preincalzit (100 de grade Celsius) in jur de 1 ora, urmand ca apoi acestea sa fie lasate in cuptor pana ce se racesc.

Iti recomandam si:

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: