Pentru a se putea bucura de reteta traditionala de aripioare picante specifica bucatariei americane, iubitorii de delicii picante trebuie sa foloseasca pentru aceste preparate urmatoarele ingrediente:

• 10 aripi de pui • ¼ cana ketchup • ¼ cana sos iute • ½ cana faina • ¼ lingurita boia dulce • ¼ lingurita sare • ¼ lingurita piper • ¼ lingurita pudra chili • ulei • unt

Foto: Aripioare picante, Shutterstock.com

Mod de preparare aripioare picante

1. Amesteca intr-un castron mic faina, sarea si pudra de chili; 2. Dupa ce se pun intr-un castron, aripioarele trebuie acoperite cu amestecul de faina si trebuie puse apoi in frigider, unde se lasa timp de o ora; 3. Se toarna ulei in tigaie astfel incat sa acopere complet aripioarele si se lasa la incins dupa care se adauga bucatile de carne scoase din frigider; 4. Aripile se prajesc in jur de 10-15 minute pana cand capata un aspect crocant; 5. Dupa ce s-au rumenit, acestea trebuie asezate pe o hartie care sa absoarba uleiul.

Sos aripioare picante:

1. Amesteci intr-o tigaie untul, piperul si sosul iute; 2. Lasi tigaia pe foc pana cand amestecul se omogenizeaza.

La sfasit se toarna amestecul obtinut peste aripioare.

Pofta buna!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: