Chiar si incepatorii intr-ale bucatariei pot prepara cu succes reteta de placinta cu iaurt, folosind cateva ingrediente de calitate. Nu este nevoie de multa experienta pentru a face o placinta cu iaurt savuroasa, insa trebuie sa fii atent la modul de preparare pentru a avea parte de rezultate cat mai bune. Inainte de a te apuca de gatit, adu-ti aminte de beneficiile iaurtului. Intarirea sistemului imunitar, intarirea oaselor, si prevenirea tumorilor sunt doar cateva dintre avantajele consumului de iaurt.

Ingrediente placinta cu iaurt

• zahar pudra • 5 oua • 4 linguri zahar • 500 g iaurt • 150 g stafide • coaja de lamaie sau de portocala • 1 pachet foi de placinta • 1 lingura sare • ulei si unt pentru ungerea tavii si a foilor

Foto: Placinta cu iaurt, Shutterstock.com

Mod de preparare placinta cu iaurt

1. Se amesteca intr-un castronel galbenusurile, zaharul, iaurtul si coaja de lamaie rasa, folosind mixerul pana cand compozitia devine spumoasa. Apoi se adauga si albusurile amestecate bine cu sare; 2. Se unge cu ulei si cu unt tava, dupa care se pun in tava patru foi de placinta care trebuie unse si ele cu ulei; 3. Se adauga o parte din compozitie, dupa care se completeaza cu inca patru foi de placinta care trebuie puse deasupra, si peste care se toarna iar o parte din compozitie, repetand procedura pana cand se termina compozitia; 4. Tava se pune in cuptor, dupa care se lasa timp de 40 de minute la 180 grade. Cand placinta este gata presarati zaharul pudra deasupra.

Pofta buna!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: