Chiar si incepatorii intr-ale bucatariei pot prepara cu succes reteta de placinta cu iaurt, folosind cateva ingrediente de calitate. Nu este nevoie de multa experienta pentru a face o placinta cu iaurt savuroasa, insa trebuie sa fii atent la modul de preparare pentru a avea parte de rezultate cat mai bune. Inainte de a te apuca de gatit, adu-ti aminte de beneficiile iaurtului. Intarirea sistemului imunitar, intarirea oaselor, si prevenirea tumorilor sunt doar cateva dintre avantajele consumului de iaurt.
Ingrediente placinta cu iaurt • zahar pudra • 5 oua • 4 linguri zahar • 500 g iaurt • 150 g stafide • coaja de lamaie sau de portocala • 1 pachet foi de placinta • 1 lingura sare • ulei si unt pentru ungerea tavii si a foilor
1. Se amesteca intr-un castronel galbenusurile, zaharul, iaurtul si coaja de lamaie rasa, folosind mixerul pana cand compozitia devine spumoasa. Apoi se adauga si albusurile amestecate bine cu sare; 2. Se unge cu ulei si cu unt tava, dupa care se pun in tava patru foi de placinta care trebuie unse si ele cu ulei; 3. Se adauga o parte din compozitie, dupa care se completeaza cu inca patru foi de placinta care trebuie puse deasupra, si peste care se toarna iar o parte din compozitie, repetand procedura pana cand se termina compozitia; 4. Tava se pune in cuptor, dupa care se lasa timp de 40 de minute la 180 grade. Cand placinta este gata presarati zaharul pudra deasupra.
Pofta buna!
Spune-ti parerea!