Dulceata de smochine nu este o reteta complicata, se face rapid iar rezultatul este impresionant. Trebuie sa recunosc ca ador smochinele deoarece sunt printre cele mai savuroase fructe. Sunt atat de zemoase, suculente si au o aroma delicata care ma duce cu gandul la soarele arzator din tarile calde. Din pricina concentratiei mari de zaharuri, smochinele sunt consideranta in fruntea celor mai dulci fructe de pe glob dar, totodata, sunt o sursa sigura de potasiu, calciu, fibre, fier si mangan.
-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Spalam bine smochinele, le taiem coditele si le taiem felii. Punem la fiert apa cu zaharul, lasam pana da de doua-trei ori in clocot si adaugam smochinele. Trebuie sa avem grija deoarece atunci cand fierb se formeaza o spuma pe care este bine sa o adunam. Dupa ce a dat in clocot, adaugam zeama de lamaie si zaharul vanilat apoi lasam dulceata sa fiarba pana incepe sa se lege (in jur de o ora jumatate la foc mic), amestecand din cand in cand in compozitie.
Pofta buna! Foto maine: dulceata de smochine, Shutterstock
Spune-ti parerea!