Vine weekend-ul si vrei sa le pregatesti celor dragi ceva dulce si gustos. Nimic mai simplu! Prepara aceasta reteta de lapte de pasare pentru a-i surpinde pe acestia cu un desert deosebit. Chiar daca reteta de lapte de pasare nu pare a fi complicata, cu siguranta te vei bucura de rezultatul obtinut. Poti incerca diverse combinatii: laptele de pasare merge foarte bine si impreuna cu clatite sau cu chec. Sau de ce sa nu incerci sa il ornezi cu coaja de lamaie sau cu ciocolata rasa?
Ingrediente lapte de pasare• 5 oua • 1 l lapte • 2 plicuri zahar vanilat • 7 linguri zahar • 1 lingura faina
Foto: Lapte de pasare, Shutterstock
Mod de preparare lapte de pasareDupa ce separi albusurile de galbenusuri, bati cele 5 galbenusuri cu 2 linguri de zahar. Urmeaza sa adaugi si lingura de faina, amestecand pana cand obtii o compozitie cremoasa, omogena.
Intr-un castron bati albusurile, amestecandu-le cu cele 5 linguri de zahar cu mixerul astfel incat sa se topeasca zaharul.
Amesteci laptele ramas cu crema de galbenusuri, urmand sa pui compozitia obtinuta pe foc mic. Lasi apoi compozitia consistenta care a rezultat la racit. La final o torni peste bulgarasii de albus, lasand-o la racit.
Pofta buna!
Citeste si:
-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Spune-ti parerea!