Pilaful cu ciuperci este ideal pentru zilele de post dar si pentru momentele in care pur si simplu ti-e pofta de un preparat gustos care sa nu contina carne. Nu este deloc complicat sa gatesti aceasta reteta si nici nu iti ia mult timp; o poti prepara chiar si atunci cand te grabesti caci rezultatul va fi acelasi: vei obtine un pilaf cu un gust absolut delicios. Pentru a pregati reteta de pilaf cu ciuperci trebuie doar sa tii cont de cativa pasi simpli pe care ii vei gasi mai jos.

Ingrediente pilaf cu ciuperci
    1.5-2 linguri de sare 250 g orez 2 morcovi 750 g ciuperci condimente 2 bucati ceapa alba 60 ml ulei apa

Foto: Mancare, Shutterstock

Mod de preparare pilaf cu ciuperci

1. Dupa ce tai ciupercile in bucatele marunte, le calesti intr-o tigaie cu ulei; 2. Folosesti acelasi procedeu pentru morcovii si pentru ceapa care se vor cali impreuna intr-o tigaie; 3. Astepti ca acestea sa se rumeneasca, dupa care le adaugi la ciuperci si le lasi la calit in jur de 5-10 minute; 4. Urmeaza apoi sa torni cana de apa peste compozitie si sa adaugi si condimentele pe care le alegi in functie de preferinte; 5. In acest timp poti fierbe orezul intr-o oala, avand grija sa adaugi cantitatea necesara de apa; 6. Dupa ce adaugi legumele la orezul fiert, astepti cateva minute pentru a se amesteca aromele.

Pofta buna!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: