Prajitura cu gem este o alegere buna in cazul in care vrei sa pregatesti o reteta simpla si gustoasa fara sa depui prea mult efort. Odata ce incerci reteta de prajitura cu gem, vei vrea sa o prepari si pentru restul familiei pentru ca si cei dragi sa se bucure de mica ta descoperire culinara. Daca ai camara plina de tot feluri de gemuri iti va fi greu sa alegi pe care il vei folosi in compozitia prajiturii. Noi iti sugeram sa folosesti gemul de prune: chiar daca este comun nu are cum sa dea gres!

Ingrediente prajitura cu gem
    10 linguri dulceata 200 g faina 3 oua 100 g zahar 3 lingurite praf de copt 60 ml lapte 100 g unt 1 plic zahar vanilat 4 linguri amidon

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Mod de preparare prajitura cu gem

1. Adaugi intr-un bol ouale, zaharul si pliculetul de zahar vanilat dupa care amesteci cu mixerul pana cand compozitia va deveni uniforma; 2. In alt bol amesteci bine praful de copt cu faina si cu amidonul; 3. Urmeaza sa adaugi amestecul de oua si zahar la compozitia de faina si sa folosesti din nou mixerul pentru a obtine un nou amestec omogen; 4. Dupa ce adaugi la compozitia rezultata untul si laptele, amesteci cu mixerul; 5. Apoi torni aluatul peste hartia de copt pe care ai asezat-o in tava, punand cu o lingura dulceata deasupra. Trebuie sa te asiguri mai intai ca dulceata este putin mai consistenta; 6. Lasi tava in cuptorul preincalzit in jur de o jumatate de ora iar dupa s-a copt poti presara prajitura cu zahar pudra.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: