Daca te-ai plictisit de retele traditionale de prajitura a venit vremea sa faci o schimbare. Fa-ti curaj si incearca sa prepari ceva mai putin obisnuit precum reteta de prajitura portocalie. Spre deosebire de prajitura simpla, pentru reteta de prajitura colorata trebuie sa folosesti Fanta pentru a-i da culoare si un gust deosebit preparatului. In cazul in care nu-ti place Fanta poti alege alt suc care sa aiba culoarea portocalie. Chiar daca sucul colorat nu este prea sanatos, din cand in cand se merita sa mai faci o exceptie si sa iti permiti sa te rasfeti cu un desert delicios.

Ingrediente prajitura colorata

• 5 linguri unt • 150 g zahar • ½ cana ulei • 5 oua • 150 g faina • 1 lingurita sare • cana de Fanta • coaja unei portocale

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Mod de preparare prajitura colorata

1. Adaugi intr-un bol bucatelele de unt si zaharul dupa care amesteci cu mixerul. 2. Urmeaza sa pui ouale, pe rand, avand grija sa amesteci bine dupa fiecare ou pe care il adaugi. 3. Mixezi bine compozitia pana cand obtii un amestec consistent si pufos. 4. Dupa ce torni uleiul peste compozitie amestecand incontinuu, adaugi coaja de portocala impreuna cu lingurita de sare. 5. Apoi adaugi faina putin cate putin avand grija sa nu se formeze cocoloase. Compozitia obtinuta ar trebui sa se scurga greu din bol. 6. Amestecul va capata o culoare palida de portocaliu dupa ce adaugi si sucul si dupa ce amesteci bine. 7. Pe fundul tavii pui o hartie de copt dupa care adaugi compozitia si o lasi in cuptor aproape 30 de minute. 8. Este recomandat sa astepti cateva ore inainte de a consuma prajitura.

Pofta buna!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: