Nu stiti ce sa mai gatiti bun in weekend sau in zilele cand vreti sa aveti o gustare mereu la indemana? Am pregatit pentru voi o reteta inedita de biscuiti de casa rapizi si extrem de gustosi. Foto: biscuiti, Shutterstock

Ingrediente biscuiti de casa
    2 cani de lapte 3 linguri de otet distilat 7 cani de faina 1-1/2 lingurita sare 250 g unt Unt topit 1 lingurita vanilie 1 lingurita praf de copt
Mod de preparare biscuiti de casa

Intr-un castron cu masuratoare se combina laptele, otetul si lingurita de vanilie, se amesteca impreuna si se lasa deoparte timp de 10 minute. In loc de lapte si otet se pot folosi doua cani jumatate de lapte batut. Intr-un alt castron se amesteca faina impreuna cu sarea si praful de copt pana se obtine un aluat sfaramicios ca niste firimituri. Combinam cele doua amestecuri, pana se transforma totul intr-o compozitie omogena, se framanta de 10-15 ori apoi mai adaugam putin faina pentru a nu fi mai putin lipicios. Intindem aluatul, cu grija sa nu il facem prea subtire, apoi folosim formele pentru a face biscutii. In caz de nu aveti forme puteti folosi pahare cu gura mai mica. Cuptorul se preincalzeste la 200 de grade. Intr-o tava punem hartie de copt si apoi aranjam formele de biscuiti. Adaugam tava la cuptor si lasam la copt timp de aproximativ 10-12 minute, pana vedem ca s-au rumenit deasupra. Cand sunt gata ii scoatem din cuptor si ii ungem imediat cu untul topit. Biscuitii de casa se pot servi atat calzi, cat si reci si sunt atat de buni ca nu o sa va mai puteti satura.

Pofta buna! Foto prima pagina: biscuiti, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: