Este spatiul cald si confortabil de care ai nevoie atunci cand vremea urata tinde sa te arunce in borcanul cu melancolie. Pastele quatro formaggi reprezinta, fara doar si poate, un rasfat culinar suprem, in care branzeturile "danseaza dupa cum le canti" si iti poarta gandurile pe taramurile insorite ale Italiei!

Iata o reteta simpla, rapida si savuroasa, ce face in ciuda si celor mai amenintatori nori ai bunei dispozitii:

Ingrediente:
    400 g penne 1 l de smantana dulce 150 g mozzarella rasa 200 g cascaval ras clasic Koliba 100 g branza rasa Edam Clasic Koliba 50 g gorgonzola maruntita 1 lingura de unt Koliba sare piper alb
Mod de preparare:

Aprinde aragazul si incinge atmosfera din bucatarie, inainte ca papilele tale gustative sa danseze pe ritmurile ametitoare ale unui preparat delicios, invaluit in patru tipuri de branza. Fierbe pastele intr-o oala cu apa si sare, pana devin al dente.

Topeste deliciosul unt Koliba intr-o tigaie si, cand incepe sa sfaraie, toarna smantana dulce. Lasa cele doua ingrediente sa-si intrepatrunda aromele, pana ajung la punctul de fierbere. Adauga apoi toate branzeturile si amesteca bine cu o lingura de lemn, pana se formeaza un sos gros, cremos si elastic. Nu uita sa potrivesti pastele de sare si piper, inainte de a fi tentat sa te infrupti din sosul care-ti face "ochi dulci" din tigaie.

Scurge pastele de apa si adauga-le in sosul ademenitor de branza. Pune tigaia pe foc inca doua minute, amestecand continuu, pana cand toate pastele sunt acoperite si invaluite in savoarea sosului. Se mananca aburinde.

Foto interior si prima pagina: pene cu branza, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: