Produs publicat in 2006 la Pro Editura si Tipografie si disponibil pe Elefant.ro Autor: Lam Kam Chuen, Lam Kai Sin, Lam Tin Yu Pret: 14,04 lei
Ceaiul este una dintre cele mai populare si revigorante bauturi din lume, dar v-ati gandit vreodata la istoria din spatele unei cesti de ceai sau la modul in care planta a fost crescuta si ceaiul a fost pregatit?
In Datina ceaiului, maestrul Lam reinvie legendele din jurul acestei stravechi, renumite bauturi chinezesti, aratandu-ne cine a descoperit ceaiul, cum si-au dobandit numele diferitele varietati de ceai si cum s-a raspandit cultura ceaiului in intreaga lume. El explica si complicatul proces al cultivarii diverselor soiuri de ceai si al pregatirii frunzelor pentru infuzie.
Redescoperiti arta simpla a relaxarii in fata unei cesti de ceai. Invatati sa puneti in practica ceremonia traditionala ca sa obtineti cel mai bun ceai si ca sa va schimbati pentru totdeauna impresia despre acesta. Descoperiti gusturile subtile si aromele delicate ale diferitelor ceaiuri. Urmariti pasionanta istorie a ceaiului din 2700 i.Hr. pana azi. Descoperiti proprietatile curative ale ceaiului puse in lumina de cercetarile stiintifice actuale. Tratati bolile comune cu una dintre cele 20 de retete traditionale de ceai.
Foto prima pagina: ceasca de ceai, Shutterstock
Spune-ti parerea!