Lasagna este unul din cele mai vechi si mai cunoscute preparate italiene, care te cucereste prin gustul deosebit si unic. Reteta de lasagna era mentinuta si in cartile de bucate din Roma Antica, devenind in prezent o specialitate foarte populara si indragita in intreaga lume. Chiar daca este un fel de mancare mai pretentios, care necesita putin mai mult timp in bucatarie, am pregatit pentru voi astazi o reteta mai simpla dar, cu un rezultat impresionant: lasagna cu legume. Foto: lasagna, Shutterstock

Ingrediente lasagna cu legume
    Un pachet lasagna 2 ardei grasi 3 cepe 2 dovlecei 300 g ciuperci 2 catei usturoi 300 g rosii in bulion 1 paharel vin rosu Ulei Sare, piper Boia dulce 400 g cascaval 50 g parmezan
Mod de preparare lasagna cu legume

Legumele se spala si se curata bine. Se pun cateva linguri de ulei la incins intr-o tigaie, apoi se adauga morcovii, cepele si telina date prin razatoare si se lasa putin la calit. Daca este nevoie se adauga si putina apa, pana se patrund bine legumele. Dovleceii, ardeii, usturoiul si ciupercile se pun peste celelalte legume, iar dupa 5 minute se adauga rosiile tocate marunt, sosul tomat, vinul, sare si boia. Se lasa apoi amestecul sa scada bine. Foile de lasagna se oparesc in apa cu sare, timp de un minut. Intr-un vas de yena se pune o foaie de lasagna, apoi un strat de legume in sos, un strat de cascaval si se continua pana se termina toate foile. La final se presara parmezan deasupra, se acopera cu un capac si se lasa la cuptorul incins in prealabil, timp de 20-30 de minute. Se serveste, de preferat, calda. Pofta buna! Foto prima pagina: lasagna, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: