Lasagna este unul din cele mai vechi si mai cunoscute preparate italiene, care te cucereste prin gustul deosebit si unic. Reteta de lasagna era mentinuta si in cartile de bucate din Roma Antica, devenind in prezent o specialitate foarte populara si indragita in intreaga lume. Chiar daca este un fel de mancare mai pretentios, care necesita putin mai mult timp in bucatarie, am pregatit pentru voi astazi o reteta mai simpla dar, cu un rezultat impresionant: lasagna cu legume.
-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Legumele se spala si se curata bine. Se pun cateva linguri de ulei la incins intr-o tigaie, apoi se adauga morcovii, cepele si telina date prin razatoare si se lasa putin la calit. Daca este nevoie se adauga si putina apa, pana se patrund bine legumele. Dovleceii, ardeii, usturoiul si ciupercile se pun peste celelalte legume, iar dupa 5 minute se adauga rosiile tocate marunt, sosul tomat, vinul, sare si boia. Se lasa apoi amestecul sa scada bine. Foile de lasagna se oparesc in apa cu sare, timp de un minut. Intr-un vas de yena se pune o foaie de lasagna, apoi un strat de legume in sos, un strat de cascaval si se continua pana se termina toate foile. La final se presara parmezan deasupra, se acopera cu un capac si se lasa la cuptorul incins in prealabil, timp de 20-30 de minute. Se serveste, de preferat, calda. Pofta buna! Foto prima pagina: lasagna, Shutterstock
Spune-ti parerea!