Fie ca vrei sa sarbatoresti un anumit moment important din viata ta, fie ca pur si simplu te-ai gandit sa te rasfesti mancand ceva diferit, aceasta reteta de rata la cuptor este cu adevarat un deliciu care merita savurat neaparat alaturi de cei dragi. Si cum fiecare zi este o ocazie speciala intrucat ar trebui sa te bucuri de fiecare clipa care ti-a fost daruita, poti prepara ceva cu totul deosebit.
Ingrediente rata la cuptor-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock
Mod de preparare rata la cuptorPentru inceput trebuie sa indepartezi partile nedorite ale ratei, dupa care o speli cu grija astfel incat sa fie curata in interior si in exterior. Foloseste un prosop de bucatarie pentru a o usca, urmand ca mai apoi sa freci rata cu simbru uscat, boia dulce, pudra de chili, piperul si sarea. Lasi rata pe un platou aproximativ o jumatate de ora pentru ca aromele sa o patrunda bine.
Inainte de a pune rata in cuptor trebuie sa o mai ungi cu miere si sa infasori picioarele cu o folie care sa le protejeze deo posibila arsura. Asezi rata pe un gratar si o lasi in cuptorul preincalzit la 170 grade C timp de 25 de minute, dupa care dai cuptorul la 160 grade C si mai astepti o ora si 25 de minute.
Spune-ti parerea!