Vremea atipica a acestui ianuarie posomorat insista sa ne restranga optiunile de petrecere a timpului liber. La sfarsit de saptamana ne-am obisnuit sa avem cate ceva dulce si bun pe masa, asa ca iata o reteta nemaipomenita de prajitura! Va oferim o noua abordare a clasicei placinte cu mere: prajitura-surpriza!
-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Se amesteca faina cu untul Premium natural KOLIBA la temperatura camerei, praful de copt si zaharul, se adauga galbenusurile de ou usor batute. Daca aluatul este prea solid, putem adauga un pic de lapte.
Punem aluatul in folie alimentara 30 minute la pastrare in frigider. Merele curatate de coaja se dau prin razatoare, se incorporeaza in aluat, impreuna cu nucile si stafidele. Se toarna compozitia intr-un vas de sticla termorezistenta tapetat. Coaceti pana la 10 minute la 180 grade Celsius, apoi se reduce temperatura la 160 grade Celsius si se coace inca aproximativ 35 minute. Se scoate pe un platou incalzit in prealabil. Se decoreaza cu topping de caramel si fulgi de migdale.
Tips: In loc de topping si fulgi de migdale, puteti sa flambati romul cand serviti! Flacarile dansante vor transforma prajitura intr-o surpriza deosebita pentru cei dragi! Cu siguranta, o portie pentru fiecare membru al familiei nu va fi de ajuns!
Spune-ti parerea!