Vremea atipica a acestui ianuarie posomorat insista sa ne restranga optiunile de petrecere a timpului liber. La sfarsit de saptamana ne-am obisnuit sa avem cate ceva dulce si bun pe masa, asa ca iata o reteta nemaipomenita de prajitura! Va oferim o noua abordare a clasicei placinte cu mere: prajitura-surpriza!

Foto interior si prima pagina: tort cu mere, Shutterstock

Ingrediente:
    250 g faina 150 g zahar tos 3 galbenusuri 250 g unt Premium natural KOLIBA 1 pachet praf de copt stins cu zeama de lamaie 2,5 kg mere 200 g miez de nuca macinat 2 linguri de stafide 2 plicuri zahar vanilat 50 ml rom/whiskey/coniac (40% alcool) 50 g fulgi migdale, topping de caramel (optional)
Mod de preparare:

Se amesteca faina cu untul Premium natural KOLIBA la temperatura camerei, praful de copt si zaharul, se adauga galbenusurile de ou usor batute. Daca aluatul este prea solid, putem adauga un pic de lapte.

Punem aluatul in folie alimentara 30 minute la pastrare in frigider. Merele curatate de coaja se dau prin razatoare, se incorporeaza in aluat, impreuna cu nucile si stafidele. Se toarna compozitia intr-un vas de sticla termorezistenta tapetat. Coaceti pana la 10 minute la 180 grade Celsius, apoi se reduce temperatura la 160 grade Celsius si se coace inca aproximativ 35 minute. Se scoate pe un platou incalzit in prealabil. Se decoreaza cu topping de caramel si fulgi de migdale.

Tips: In loc de topping si fulgi de migdale, puteti sa flambati romul cand serviti! Flacarile dansante vor transforma prajitura intr-o surpriza deosebita pentru cei dragi! Cu siguranta, o portie pentru fiecare membru al familiei nu va fi de ajuns!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: