Ciorba de salata este cunoscuta in special datorita faptului ca in compozitia sa se regasesc si bucatele de afumatura, fie ca este vorba de costita afumata sau de slanina afumata. Daca nu ai gatit pana acum acest preparat special, ar trebui sa nu mai iesi din bucatarie pana nu ti-a iesit cea mai gustoasa ciorba posibila. Dupa ce am consultat mai multe surse am descoperit care este reteta de ciorba de salata perfecta! Bineinteles ca trebuie sa exageram putin pentru a te convinge sa o incerci si tu; nu exista ciorba perfecta, ci o ciorba foarte foarte gustoasa! In continuare ar trebui sa mai scriem cate ceva despre beneficiile salatei; este bine de stiut ca aceasta contribuie la:
-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Cupcakes pentru masa de Paste
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock
Mod de preparare ciorba de salataMai intai trebuie sa speli bine salata, urmand ca apoi sa o tai in fasii mai mici. Dupa ce ai taiat ceapa in bucatele si dupa ce ai tocat fin mararul, le pui intr-o oala mare cu uleiul, lasandu-le la calit. Dupa cateva minute trebuie sa adaugi si apa si mai apoi salata. Lasi compozitia pe foc pana cand fierbe.
Intre timp, prajesti in alta oala slanina afumata pe care ai taiat-o in bucati subtiri. Urmeaza sa o adaugi la compozitia de mai sus, asteptand apoi sa clocoteasca. In continuare strivesti usturoiul intr-un vas mare in care trebuie sa pui dupa aceea cele 3 galbenursuri pe care le bati bine cu smantana si iaurtul.
Pofta buna!
Spune-ti parerea!