Conform traditiei, de pe masa de Paste nu trebuie sa lipseasca preparatele specifice, precum ouale rosii, drobul si friptura de miel. La capitolul desert, varietatea este insa mult mai larga si cozonacul si pasca pot fi acum completate de torturi si prajituri diverse. O optiune usor si rapid de preparat sunt cupcakes-urile. Ornate cu inimioarele colorate de zahar, aceste prajituri vor face fara indoiala deliciul invitatilor.
-
Kudika
Cum sa faci oua de Paste... perfecte!
-
Kudika
Drob de curcan: mai usor si mai sanatos
-
Kudika
Salata de oua: cum sa refolosesti ouale rosii dupa Pasti
-
Kudika
Pulpa de miel la cuptor pentru o masa de Pasti delicioasa
-
Kudika
Oua de ciocolata umplute
-
Kudika
Tort iepuras: preferatul copiilor
-
Kudika
Aperitive de Paste: 3 retete deosebite
-
Kudika
Oua umplute in stil mexican: 3 retete speciale
-
Kudika
Mancaruri lacto - vegetariene
Se preincalzeste cuptorul la 170 grade C. Daca aveti forme pentru briose, treaba este ca si facuta! Se asaza in forme cupele de hartie. Pentru un strop de creativitate, se poate opta pentru forme din hartie colorata.
Se amesteca untul cu zaharul cu ajutorul mixerului. Se adauga apoi pe rand ouale si se omogenizeaza cu mixerul pana cand compozitia capata o textura spumoasa. Se adauga apoi faina, amestecata in prealabil cu praful de copt si putina sare, si laptele. Se mixeaza compozitia pana se incorporeaza toate ingredientele.
Se pune compozitia in formele de briose si se baga apoi la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Odata scoase din cuptor, briosele se lasa sa se raceasca, dupa care pot fi decorate dupa bunul plac. Noi recomandam inimioarele colorate de zahar Margaritar pentru ornare. Nuantele de roz si albastru vor aduce zambetul pe buzele tuturor.
Spune-ti parerea!