Retetele vegane sunt numai bune de preparat de catre cei preocupati de alimentatia sanatoasa. Insa sa fii vegan nu presupune doar sa urmezi o anumita dieta ci implica o adevarata filosofie de viata. Oricum ar fi trebuie sa recunoastem ca stilul vegan este o alegere buna pe care nu multi o fac. Daca sunteti adepti ai acestui stil de viata sau daca pur si simplu vreti sa experimentati preparand intr-o zi numai mancaruri bazate pe plante puteti incerca urmatoarele retete vegane pe care vi le-am pregatit.

Retete vegane pentru mic-dejun Waffles cu gem de afine

Foto: Mancare, Shutterstock

Vrei sa stii care este primul pas pentru a gati niste waffles delicioase? Pentru inceput trebuie doar sa combini intr-un bol cateva ingrediente: faina de grau, semintele de chia, praful de copt, uleiul de cocos si esenta de vanilie. Amesteci bine dupa care adaugi laptele de migdale. Dupa ce ai obtinut un aluat lichid, folosesti aparatul de facut waffles. O alternativa la aceste permute pufoase sunt clatitele; le poti face din acelasi aluat intr-o tigaie. Le servesti impreuna cu gemul de afine sau cu miere; vei vedea ca sunt absolut delicioase!

Retete vegane pentru pranz Taitei cu legume

Printre legumele pe care le vei folosi pentru aceasta reteta se numara morcovii, ardeii, ceapa si varza. Dupa ce speli legumele, taie-le in bucatele mici si pune-le la prajit intr-o tigaie cu ulei de masline. Prepara un sos de soia cu zahar brun si amidon de porumb pe care trebuie sa il amestesci cu legumele mai apoi. Intre timp ocupa-te de taitei; fierbe-i intr-o oala cu apa timp de aproximativ 3 minute. Dupa ce i-ai preparat, scurge-i de apa si apoi adauga-i la legumele pe care le-ai scos din tigaie. Amesteca bine si adauga sare si piper.

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Quinoa cu scortisoara

Pentru a obtine un desert super bun la gust pentru pranz nu iti trebuie mai mult de o jumatate de ora. Mai intai pune pe foc quinoa intr-o oala cu lapte de cocos si putina apa; dupa ce incepe sa fiarba da focul mai incet, acopera oala cu un capac si mai lasa-o timp de 15 minute pana cand lichidul este absorbit. La sfarsit amesteca quinoa cu zahar si cu scortisoara iar apoi poti turna peste fiecare portie nectar de agave. De asemenea, poti adauga si nuci coapte in compozitia de quinoa; astfel vei obtine un gust deosebit.

Retete vegane pentru cina Salata de couscous si caise uscate

Este o salata simpla pentru care nu va trebui sa depui prea mult efort; in plus este si sanatoasa. Incepe prin a pune la fiert couscous-ul intr-o oala cu putina apa. Dupa ce acesta a mai absorbit din apa, inchide focul si pune capacul pe oala; lasa-l in oala timp de aproape 20 de minute. In timp ce astepti, te poti apuca de sosul pentru salata. Combina uleiul de masline cu otet, sare si piper. Urmeaza sa amesteci la final couscous-ul cu caisele uscate taiate in bucatele, cu patrunjelul tocat fin si cu sosul de salata.

Supa de morcovi si linte cu ghimbir

Foto: Mancare, Shutterstock

O supa fina si usoara este alegerea perfecta pentru masa de seara. Pune pe foc o oala mai mare cu ulei de masline la care adaugi ceapa, morcovi curatati si taiati bucatele si sare. Lasa compozitia la prajit timp de 5 minute. Dupa acest interval de timp, adauga supa de legume, lintea, rosiile, ghimbirul si lasa supa la foc mic inca 35 de minute din momentul in care aceasta incepe sa fiarba. Nu uita sa pui si sare si piper dupa cum preferi.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: