Crema de ciocolata ganache a fost descoperita acum doua secole si jumatate si a devenit in scurt timp una dintre cele mai folosite creme de catre cofetarii europeni. Ganache este foarte versatila si poate fi folosita atat pentru a orna torturi sau prajiuri cat si ca umplutura pentru diferite deserturi. Pentru a obtine acel gust divin al cremei sunt necesare doar doua ingrediente dar, care trebuie sa fie de buna calitate si folosite in anumite proportii, in functie de consistenta dorita. Foto: crema de ciocolata, Shutterstock

Ingrediente crema de ciocolata ganache
    350 g ciocolata neagra 250 smantana lichida (pentru frisca)
Mod de preparare crema de ciocolata ganache

Cicolata se pune pe un fund de lemn, se taie bucatele mici si se pune intr-un bol. Smantana lichida se pune intr-o oala si se incalzeste la foc mediu pana ajunge la punctul de fierbere. Dupa ce a dat in clocot o data se ia de pe foc. Lichidul fierbinte se toarna peste ciocolata si se lasa 1-2 minute fara a amesteca. Dupa ce au trecut minutele se amesteca usor pana cand se incorporeaza toata ciocolata si devine o crema. Cand Ganache-ul este gata poate fi folosit pentru desertul pe care il doresti. Foto prima pagina: crema de ciocolata, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: