Setari Cookie-uri

Ce atitudini cauta angajatorii in timpul interviului? Scurt ghid de identificare

Conform sondajelor, cea mai mare parte a angajatorilor prefera candidatii care au atitudinea potrivita, chiar daca respectivii nu stau foarte bine la capitolul experienta.

Un articol de Elena Popa, Consultant Recrutare & Consilier Cariera
www.invitatielasucces.ro


Pregatit pentru interviu In procesul cautarii unui job, fiecare din noi trece prin etapa prezentarii la interviu, dar multe raspunsuri la respectivele interviuri sunt negative si aproape niciodata nu stim exact de ce, pentru ca noi ne consideram prezentarea "ca la carte". Care sa fie explicatia? Ce vor oare angajatorii? Chiar cauta martieni?


Conform sondajelor, cea mai mare parte a angajatorilor prefera candidatii care au atitudinea potrivita, chiar daca respectivii nu stau foarte bine la capitolul experienta.


Prin 'atitudine potrivita' angajatorii inteleg de fapt un un anumit set de atitudini pe care le cauta la o persoana pentru a o angaja. 'Kitul de baza' include urmatoarele atitudini: Angajament, Adaptabilitate, Proactivitate, Onestitate, Loialitate, Incredere si Atitudine Pozitiva. Strangere de mana Pe langa acestea 7 mai pot fi si altele specifice unui job anume, insa acestea sunt 'universal' cautate si prezenta lor cantareste cel mai mult in decizia angajatorului. Prezenta sau absenta acestor atitudini se verifica fie prin intrebari directe in cadrul interviului, fie prin referinte de la fostii angajatori sau clienti cu care candidatul a colaborat, respectiv de la fostii profesori pentru tinerii absolventi.

Citește și:
Iata cateva exemple de intrebari prin care poti fi evaluat in legatura cu respectivele atitudini:


- pentru Angajament sau Implicare - „Poti sa-mi dai un exemplu cand ai dus la bun sfarsit un angajament pe care ti l-ai luat, in ciuda conditiilor dificile sau a ostilitatilor pe care le-ai intampinat?”


- pentru Adaptabilitate -„Poti sa-mi dai un exemplu cand conditiile exterioare s-au schimbat, iar tu a trebuit sa-ti modifici actiunile sau conduita si sa te adaptezi rapid noilor conditii?”

Vizionare placuta


Kudika
19 Octombrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.