Setari Cookie-uri

10 greseli frecvente intalnite in CVuri

Intr-o piata in care competitia este din ce in ce mai acerba, un CV bine facut este esential, tinand cont ca este primul contact intre tine si angajator, este pasaportul tau catre interviu!

Un articol de Elena Popa, Consultant Recrutare & Consilier Cariera
www.invitatielasucces.ro

Intr-o piata in care competitia este din ce in ce mai acerba, un CV bine facut este esential, tinand cont ca este primul contact intre tine si angajator, este pasaportul tau catre interviu! CV-ul tau te poate plasa in fata altor candidati sau din contra, in lotul celor necastigatori.
redactarea CV-ului

Dupa ce am citit mii si mii de CVuri, vreau sa impartasesc cu voi cele mai frecvente greseli pe care le-am intalnit:

1. Lipsa responsabilitatilor trecute la fiecare job
- este una din cele mai mari greseli, urmarea fiind aproape invariabil ca traiectoria CV-ului respectiv sa fie pe directia 'recycle bin'.

Pentru ca recrutorul sau angajatorul sa poata evalua potrivirea ta cu postul vancant , este foarte important sa afle din CV-ul tau ce responsabilitati ai avut pana acum si ce experienta ai acumulat.
La fel de gresit este sa enumeri doar una-doua responsabilitati. Prea putine sunt slujbele in care sa ai doar una sau doua responsabilitati de facut. Pentru aproape orice job poti sa scrii cel putin 4 responsabilitati relevante. Sfat: unele responsabilitati le poti reformula sa sune la fel ca responsabilitatile cerute de pozitia pentru care aplici. In felul acesta, potrivirea ta cu acea pozitie va fi mai evidenta pentru angajator.

2. Absenta titulaturii pozitiei scrise separat
- este o alta greseala care poate sa te depuncteze.
Daca ai ocupat mai multe functii intr-o companie nu scrie toate functiile laolalta, ci fiecare job trebuie detaliat separat. De pilda am intalnit in CV-uri scris astfel la pozitie: "Director Vanzari/Area Manager/Inginer", iar dedesubt trecute responsabilitatile de la ultima pozitie.
De asemenea, daca ai coordonat o echipa, scrie in paranteza cat de mare a fost echipa.

3. Format greu de urmarit, aspect neingrijit - desi este un tip de greseala ce tine doar de forma CV-ului, adica aparent ar fi una minora, efectele produse pot duce la descalificarea lui.

Pentru a face CV-ul tau usor de urmarit, foloseste liniute (-) sau bullets pentru scrierea responsabilitatilor si a realizarilor. Nu scrie responsabilitatile ca un rezumat sau ca pe o povestioara, folosind "eu, mie, etc". Este foarte greu de urmarit si probabil nimeni nu va sta sa o parcurga.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.