Setari Cookie-uri

10 greseli frecvente intalnite in CVuri

Intr-o piata in care competitia este din ce in ce mai acerba, un CV bine facut este esential, tinand cont ca este primul contact intre tine si angajator, este pasaportul tau catre interviu!

De asemenea nu folosi tabele sau formate complicate. Este normal sa vrei ca CV-ul tau sa iasa in evidenta, insa nu il complica folosind tabele, grafice, culori sau fonturi sofisticate, pentru ca efectul obtinut va fi unul advers intentiei tale. Sfatul meu este sa eviti formatul de CV european, care este si el unul greoi. Foloseste-l doar daca ti se cere in mod explicit.

In privinta formatarii textului, sub nicio forma nu iti scrie CV-ul cu litere mari, pentru ca de asemenea este foarte obositor de parcurs. Poti folosi 'bold' atunci cand crezi ca este important sa scoti in evidenta anumite realizari sau abilitati, insa nu abuza!

4. Lipsa rubricii de realizari - peste 80% dintre CV-urile citite nu au continut aceasta rubrica de realizari. Oare niciunul din acestia chiar nu au sau nu au avut realizari la joburile lor? Chiar nimic la niciunul din ele?

In principiu, fiecare dintre cei care au avut cel putin un job, a avut si cel putin o realizare. Problema este ca marea majoritate a oamenilor nu le constientizeaza, si gresesc necompletandu-si rubrica respectiva din CV.

Cum poti sa iti examinezi realizarile si reusitele tale in munca, atunci cand ele nu sunt foarte evidente? Iata cateva sugestii: gandeste-te la toate situatiile in care ai fost mandru de tine la serviciu; aminteste-ti de situatiile in care tu ai venit cu o idee sau sugestie care a fost pusa in aplicare; rememoreaza cand tu ai dat o solutie unei situatii sau unei probleme; reaminteste-ti cand ai facut parte dintr-un proiect reusit; adu-ti aminte ocaziile cand ai dus la bun sfarsit o responsabilitate sau un proiect respectand termenul limita sau chiar inainte de termen; gandeste-te cand datorita abilitatilor tale un clientul a fost multumit sau poate nu a mai fost nemultumit de produsele ori serviciile firmei. Daca poti sa folosesti si cifre sau procente in prezentarea realizarilor tale, este cu atit mai bine. De exemplu daca ai avut un job in vanzari, este foarte important sa mentionezi contributia ta la cresterea vanzarilor companiei in cifre sau procente.

5. Greselile de gramatica, de exprimare sau de redactare - Cu toate ca par a fi chestiuni minore, tine cont ca te pot depuncta serios la obtinerea jobului dorit. De aceea, citeste si reciteste CV-ul de mai multe ori. Apoi mai roaga pe cineva sa il verifice, pentru a fi sigur ca nu s-a strecurat nicio eroare.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.