Setari Cookie-uri

10 greseli frecvente intalnite in CVuri

Intr-o piata in care competitia este din ce in ce mai acerba, un CV bine facut este esential, tinand cont ca este primul contact intre tine si angajator, este pasaportul tau catre interviu!

6. Informatii incomplete - Acest gen de greseala apare de exemplu atunci cand se scrie nivelul de cunoastere al limbilor straine. Respectiv informatia "engleza - scris/vorbit" pusa in CV este irelevanta atita timp cat nu ai precizat si nivelul la care stii sa scrii si sa vorbesti in aceasta limba. (La fel de irelevant este sa iti treci in CV o limba straina pe care o cunosti la nivel de incepator!)

7. Utilizarea unei adrese de email altfel decat cea tip business – e si aceasta o greseala de care se tine cont.

Adresa ta de email din care iti lansezi CVul trebuie sa fie de tipul: nume.prenume@__. Nu folosi sub nicio forma pentru aplicatia la un job o adresa de email pe care o folosesti in corespondenta cu prietenii tai sau pe care ti-ai creat-o la 14 ani, nimic de genul: iepurash85@__ , maryana4you@__, pinky@__, etc. , pentru ca arata foarte neprofesionist si te descalifica pe motiv de lipsa de seriozitate si de maturitate.

8. Lungimea necorespunzatoare a CV-ului - lungimea optima a CV-ului este de 3-4 pagini. Un CV de o pagina nu spune mai nimic unui Recrutor. Chiar daca nu ai experienta, completeaza rubirca cu toate activitatile extra-scolare pe care le-ai avut. De asemenea, scrie toate abilitatile si punctele tale tari.

La polul opus, se situeaza CV-urile care depasesc 4-5 pagini. Pentru cei care au o experienta indelungata de peste 20 de ani, accentul sa fie pus pe activitatea din ultimii 10-15 ani. Primele joburi din cariera pot fi mentionate doar ca titlul pozitiei si companie, fara a detalia responsabilitatile (exceptie poate fi doar in cazul in care acele responsabilitati au relevanta pentru jobul la care aplici).

9. Omiterea scrierii joburilor avute in regim de colaborare sau fara carte de munca - chiar daca ai avut astfel de joburi, este o greseala sa nu le treci in CV.

O perioada in care apari fara job te dezavantajeaza mai mult decat o perioada in care nu ai lucrat cu carte de munca.

10. Pentru cei fara experienta:

Structura CV-ului cuiva aflat la inceput de cariera este de preferat sa fie putin diferita, si anume:
- dupa datele personale, sa scrii studiile, cursurile, concursurile si toate activitatile desfasurate in afara scolii/ facultatii. Daca cursurile urmate in timpul scolii/facultatii au relevanta pentru jobul urmarit, este bine sa se treaca si numele cursurilor urmate.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Noiembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.