Setari Cookie-uri

Diete din Biblie: Cum scapi rapid de kilogramele in plus?

Cele mai eficiente si sanatoase diete.

Curele de slabire la moda, pe care le folosesc celebritatile din prezent, au fost, de fapt, inventate de calugarii si pustnicii din Evul Mediu, sunt de parere expertii britanici, potrivit dailymail.co.uk, potrivit Mediafax.

Exista o legatura intre dietele 5:2 si DODO, pe care vedete precum Beyoncé si Benedict Cumberbatch le-au urmat, si obiceiurile culinare spirituale concepute cu sute de ani in urma pentru a curata mintea si corpul.

foto interior si prima pagina: Shutterstock.com

Andrew Jotischky, profesor de istorie medievala la Lancaster University, este autorul volumului "Cartea de bucate a unui pustnic/ A Hermit's Cookbook", care cuprinde retete din Evul Mediu, printre care se numara si tocana si supa cu pesmet.

Dietele simple si sanatoase ale calugarilor si obiceiul lor de a posti sunt similare planurilor alimentare ale celebritatilor din ziua de astazi de a scapa de kilogramele in plus, spune profesorul.

Citește și:

Ideea din spatele dietei 5:2 este consumul normal de alimente timp de cinci zile si alimente de post in celelalte doua zile. Este indicat ca persoana care tine dieta sa limiteze numarul de calorii la 500, timp de doua zile pe saptamana. Cu toate acestea, in celelalte cinci zile ale saptamanii are posibilitatea sa aleaga alimentele pe care le doreste.

Unele studii sugereaza ca a posti o data sau de doua ori pe saptamana poate, de asemenea, sa potejeze creierul impotriva unor maladii precum Alzheimer.

Totodata, dieta DODO (Day On Day Off) se bazeaza pe o teorie similara.

Andrew Jotischky a studiat dietele calugarilor din Evul Mediu. Acesta considera ca modul in care calugarii gaseau hrana, o preparau si o mancau reprezinta lectii care pot si sunt folosite in viata moderna.

"Pustnicii au gasit hrana in salbaticie sau au cultivat-o ei insusi", spune profesorul Jotischky. "In acest sens, sunt foarte asemanatori cu unii dintre bucatarii de azi, precum Hugh Fearnley-Whittingstall, care folosesc aceeasi abordare pentru a pregati felurile de mancare", a mai spus acesta.

Citește și:

Pentru pustnici, postul era o parte importanta in viata lor, insemnand un act spiritual mai degraba decat un mod de a pierde kilograme.

In dietele moderne, postul inca inseamna un mod de curatare si imbunatatire a mintii si a trupului.

"Sunt asemanari mari intre dietele calugarilor si ale pustnicilor si regimurile de slabit din ziua de astazi", a precizat profesorul de la Lancaster University.

Vizionare placuta


Kudika
10 Ianuarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.