Setari Cookie-uri

Cum sa te racoresti din interior spre exterior

Iulie - vara, vacanta, iesiri in aer liber si... soare arzator, care ne indeamna sa cautam locuri racoroase. Evadam la mare, urcam pe munte sau savuram umbra binefacatoare oriunde o gasim.

La prima vedere, am fi tentati sa spunem ca ardeii iuti, usturoiul sau ghimbirul sunt ultimele legume recomandate a fi consumate pe timpul verii. In realitate, acestea stimuleaza transpiratia, care, prin evaporare, ne racoreste trupul; continutul crescut de vitamina C le recomanda si in protejarea pielii de arsurile solare.

Fructele si legumele ne ajuta sa completam nivelul de lichide din organism in timpul verii, dar nu trebuie sa ne bazam numai pe ele. Trebuie sa bem apa din belsug, chiar si atunci cand nu ne este sete, deoarece, daca asteptam sa apara senzatia de sete, riscam ca organismul nostru sa fie deja deshidratat. Sucurile naturale sunt si ele indicate, mai ales daca facem miscare in conditii de temperatura si umiditate crescute. Ele ajuta la inlocuirea mineralelor valoroase pentru organism si intensifica absorbtia lichidelor. Iar gustul lor usor dulceag ne va incuraja sa bem tot mai mult.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Iulie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.