Setari Cookie-uri

Revendica-ti feminitatea si remarca-te in multime

Secolul 21. Secolul vitezei si al tehnologiei. O lume a barbatilor se spune. Inclin sa cred ca devine din ce in ce mai mult o lume masculinizata, mai mult decat o lume a barbatilor. Femeia invata sa fie puternica, isi reprima din ce in ce mai mult feminitatea si doreste sa fie acceptata. Unde a disparut feminitatea ma intreb? Si care a fost punctul de plecare in a transforma energia creatoare si vie intr-un pachet de muschi lipsit de afectivitate?

Cultura noastra respinge in ultima vreme autenticitatea unei persoane si a inlocuit-o cu ideea de femeie robotizata , trasa la indigo dupa un tipar transmis prin media. Asa ca daca simti ca e greu sa fii o femeie autentica in lumea de astazi, nu esti singura. Multe femei simt acest lucru.

Majoritatea femeilor au o tendinta excesiva de a pune pret pe vestimentatie, sa cumpere haine care sunt in trend dar de care nu au nevoie si sa poarte tone de masaj. Aceste lucruri nu inseamna ca esti feminina. Reprezinta doar o tentativa de a declansa aceasta latura a ta.
Astfel exista o idee gresita despre ceea ce inseamna sa fii feminina care se raspandeste din ce in ce mai des in societatea secolului 21.

Faptul ca esti femeie nu te face automat feminina.

Un argument comun des intalnit in lumea femeilor este: ‘"Atata timp cat sunt femeie sunt feminina".
Gresit!

Sigur multe femei sunt foarte feminine dar doar pentru ca esti femeie nu te astepta sa primesti prin definitie feminitatea la pachet.

Cum este energia feminina conditionata?

In multe aspecte ale societatii, feminitatea si afectivitatea sunt promovate gresit. Acest lucru incepe in scoala sau in relatiile cu parintii.

Nu poti sa fi asa! Stai jos. Taci! Poarta aceleasi lucruri ca toata lumea. Fa-ti treaba! Obtine rezultate. Fa-le pe plac oamenilor si vei obtine tot ce vrei. Asa trebuie sa faci lucrurile. Ocupa-te de cariera! Fii puternica!

Cam asa suna indemnurile. Si din o multitudine de motive femeile isi acopera feminitatea si inceteaza sa le mai pese de ele si de ceilalti. Ce se intampla cand energia feminina autentica este reprimata? Cand femeia ascunde aceasta energie si devine o persoana lipsita de vitalitate. Unii ar spune ca femeile au devenit mai mult masculine. Se poate sa fie adevarat , dar parerea mea este ca devin lipsite de stralucire, robotice , fie ca sunt masculine sau nu.

Femeile care au aceasta atitudine isi fac singure viata mizerabila si ajung sa-i faca si pe ceilalti sa se simta astfel. Asta se traduce printr-o femeie depresiva, cu probleme de anxietate, rece sau doar “orientata spre cariera”. Ce se intampla de fapt este ca lasam acea parte feminina din noi sa moara. E mai usor sa spui: Nu-mi pasa, cine ma place ma place si asa. Numai ca ai grija ca la un momentdat sa nu ajungi sa-ti pese.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.