Setari Cookie-uri

Revendica-ti feminitatea si remarca-te in multime

Secolul 21. Secolul vitezei si al tehnologiei. O lume a barbatilor se spune. Inclin sa cred ca devine din ce in ce mai mult o lume masculinizata, mai mult decat o lume a barbatilor. Femeia invata sa fie puternica, isi reprima din ce in ce mai mult feminitatea si doreste sa fie acceptata. Unde a disparut feminitatea ma intreb? Si care a fost punctul de plecare in a transforma energia creatoare si vie intr-un pachet de muschi lipsit de afectivitate?

Ce nebuna!

De ce esti atat de emotionala?


Toata lumea parca a innebunit si functioneaza pe principiul: ascunde gunoiul sub pres ca te ocupi mai tarziu de el. Scuza-mi limbajul dar l-am imprumutat din popor.

Acum sa nu intelegi ca ceea ce spun este:”trebuie sa fi o epava emotional”, este vorba despre faptul ca in calitate de femeie ai dreptul sa arati ca esti femeie si sa simti ceea ce simti. Daca viata ta este centrata intotdeuna pe a face lucrurile pe care le ai de facut, a face pe plac oamenilor pentru a te integra intr-un grup, a obtine mereu ceva, a pastra regulile, a te preface ca nu ai nici cea mai mica temere si daca esti mereu pana in gat cu responsabilitatile, probabil ca feminitatea ta a fost suprimata.

Energia feminina este infricosatoare

Femeile care exprima ceea ce simt, atunci cand simt, sperie o multime de alte femei. De ce se intampla asta? Pentru ca daca o regina a ghetii se uita la o femeie autentica automat i se declanseaza o temere ca si ea si-ar putea pierde controlul. Femeia de gheata trebuie sa fie in control. Si-a respins si si-a negat dreptul de a fi vulnerabila. Nu mai poate da inapoi.

Intrebarea mea este:

Cat de libera te simti cand iti impui ce trebuie sau nu sa faci? Cum poti sa te comporti si cum nu poti sa te comporti?

Cum te simti cand iti pui restrictii asupra a ceea ce ai voie sa simti si ceea ce nu ai voie sa simti?

Cum te simti cand depui un efort major sa pari altcineva decat cine esti?

Stai putin si gandeste-te.

Apoi, vad in jurul meu o multime de femei stramband din nas cand alte femei sunt reale si feminine.
Ele se gasesc in grupuri si susotesc judecand comportamentul celorlalte. Analizand daca sunt imbracate dupa ultimul trend, analizand fiecare miscare. Poate ca e vorba despre un ras spontan, autentic si caraghios care exprima bucuria reala si vulnerabilitatea. Poate e vorba despre o femeie care vorbeste mai tare decat ai auzit la televizor si deja ai catalogat-o.

Ai vazut acele femei care se stramba la aceste gesturi? Esti una dintre aceste femei?
Atunci lasa-ma sa-ti spun ca daca respingi alte femei sau le judeci, nu esti mai desteapta decat ele sau superioara, ci pur si simplu ceea ce faci este sa sa respingi o parte din tine si nu te vei simti libera .

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.