Setari Cookie-uri

Revendica-ti feminitatea si remarca-te in multime

Secolul 21. Secolul vitezei si al tehnologiei. O lume a barbatilor se spune. Inclin sa cred ca devine din ce in ce mai mult o lume masculinizata, mai mult decat o lume a barbatilor. Femeia invata sa fie puternica, isi reprima din ce in ce mai mult feminitatea si doreste sa fie acceptata. Unde a disparut feminitatea ma intreb? Si care a fost punctul de plecare in a transforma energia creatoare si vie intr-un pachet de muschi lipsit de afectivitate?

Afectivitatea si autenticitatea sunt trasaturi care stau la baza feminitatii.

Natura feminitatii se traduce in viata. Si asta implica, emotii, autenticitate, imprevizibil, vulnerabilitate si sexualitate. Sa fii feminina, inseamna sa nu-ti fie teama de propria abilitate de a simti lucruri, de a te bucura, de a contagia lumea cu energia ta.

Gandeste la o persoana care sta in fata ta, zambind larg. Zambeste atat de larg si zambetul ei e atat de energic incat nu te poti abtine sa zambesti inapoi. Dar acesta nu e doar un simplu zambet pentru ca orice persoana poate sa isi puna un zambet si exista o multime de femei care afiseaza un zambet fals, practicat. Zambesc doar de complezenta dar nu transmit nimic.

Sa revenim la portretul nostru. Iti zambeste, direct , cu ochii luminati si nu se sfieste sa-si arate bucuria si energia molipsitoare pe care zambetul ei il aduce. Este irezistibila. Si nu ma refer sexual desi e irezistibila si in acest plan. Cand esti in preajma ei te simti si tu o persoana mai vie. Te simti hranita. O data ce e in viata ta, nu-ti poti imagina viata fara ea. Este un prieten special sau iubit/iubita speciala.

Cel mai important lucru la aceasta persoana este ca nu-si respinge sentimentele. Daca este trista vezi asta pe chipul ei, daca e ranita, iti dai seama, daca e furioasa poti simti asta. Ea nu respinge absolut nici o parte din ea.

Pentru majoritatea femeilor a ajuns sa fie inspaimantator sa fii autentica in zilele noastre. Credem ca autenticitatea e gresita, pentru ca intr-adevar ni s-a insuflat acest lucru. Femeile sunt crescute astazi in spiritul competitiei cu barbatii. Ca si cum lumea e o jungle si conteaza cine castiga, femeile sau barbatii.

S-a pierdut total din vedere ca energia masculina si energia feminina sunt complementare si ca sunt un dar pe care ni-l oferim unii celorlalti.

Problema este insa ca majoritatea femeilor ajung sa se simta respinse pentru ca sunt feminine. Cel mai ingrijorator lucru este ca femeile s-au convins pe ele insesi ca daca iti exprimi energia feminina e gresit. Nu e ok sa fi vulnerabila. Trebuie sa fii femeia puternica, care nu-si arata slabiciunile in public. Asa te invata societatea de azi. S-a ajuns aici si datorita persoanelor nepotrivite care au atribuit etichete unor femei care si-a exprimat emotiile la un anumit moment:

E asa de prostuta!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.