Setari Cookie-uri

Cum poti recunoaste aspectele inteligentei emotionale?

Inteligenta emotionala este cea care iti ofera forta in actiunile de succes.

La trei ani, un copil este capabil sa priceapa ca 1+1=2, iar pe la 6, 7 ani, va numara pana la 10. Si daca mai este capabil sa faca si anumite rationamente si are anumite abilitati verbale vom spune despre el ca este inteligent. Acesta este tipul de inteligenta pe care testele de inteligenta le surprind, cu scopul de a oferi un pronostic al reusitei scolare.

Insa, in fluxul firesc al actiunilor umane, aceasta regula aritmetica, de multe ori este depasita. Si apar manifestari ale vietii ce par impredictibile, din perspectiva logica. Deoarece, de multe ori 1+1 poate produce 3, 4, 5... sau n rezultate.

Viata isi exprima bogatia manifestarilor, invitandu-ne sa beneficiem de generozitatea sa. Dar accesul la aceasta generozitate este conditionat, in mare masura si de nivelul de dezvoltare a competentelor.

Cresteti va inmultiti si stapaniti pamantul” – este mesajul biblic prin care Constiinta Divina dezvaluie linia destinului uman. Asta inseamna ca dezvoltarea competentelor si asumarea succesului (adica, a-ti stapani propriul “pamant”) este o datorie spirituala a fiecarei persoane umane. Deoarece in acest fel permitem exprimarea propriul Sine. Iar acest Sine este chiar esenta divina a omului.

Citește și:

In abordarea aspectelor psihologice ale personalitatii umane aspectele spirituale nu pot fi eludate. Spiritul sustine si modeleaza formele energetice de manifestare ale vietii. Si aceste manifestari sunt doar relevarea Constiintei, ce se dezvaluie pe diferite niveluri de dezvoltare.

Vizionare placuta


Kudika
12 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.