Setari Cookie-uri

Cum poti recunoaste aspectele inteligentei emotionale?

Inteligenta emotionala este cea care iti ofera forta in actiunile de succes.

Deci, inteligenta emotionala inseamna:

• Intelegerea propriilor emotii;

• Gestionarea eficienta emotiilor, crearea si sustinerea unei imagini personale pozitive si orientarea resurselor interne in directia cresterii calitatii vietii;

• Intelegerea eficienta a celor din jur si capacitatea de a convietui in confort;

• Crearea de relatii mai bune cu cei din jur si cresterea productivitatii in activitatile realizate.

Si acum, iti propun un exercitiu practic. Ce ar fi sa-ti indrepti atentia spre tine? Cum ar fi sa observi si sa recunosti ceea ce simti in acest moment? Ai putea face asta , daca vrei. E simplu sa fii atenta la ceea ce simti chiar acum!

Trairea senzatiilor mai mult sau mai putin definite, culoarea emotiei, mai mult sau mai putin exprimata si jocul gandurilor ce chiar in acest moment vibreaza ritmul constientei tale, iti confirma de fapt propria prezenta. Chiar asa! Tu esti aici si simti ritmul vietii ce se exprima prin tine, chiar acum. In acest moment, te afli chiar la “poarta” ce se deschide spre inteligenta ta emotionala, cea care iti da forta in actiunile de succes.

Citește și:

Cunosti deja, din experienta proprie, cum emotiile tale iti influenteaza alegerile. Anumite emotii te conduc sa-ti cumperi o anumita rochie, sa-ti indrepti atentia spre un anumit barbat, sau ai o anumita reactie fata de copilul tau, sau orice alta alegere pe care o faci in actele curente ale vietii tale.

De aceea, acest aspect al vietii tale isi cere dreptul la atentie si respect, deoarece este chiar drumul tau de realizare de sine.

Oxana Covaci.

Sursa foto interior si prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
12 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.