Setari Cookie-uri

Cum poti recunoaste aspectele inteligentei emotionale?

Inteligenta emotionala este cea care iti ofera forta in actiunile de succes.

Dar, sa revenim la inteligenta si succes.

Succesul in viata nu este conditionat doar de nivelul inteligentei cognitive, chiar daca si aceasta are rolul sau. Dincolo de capacitatile strict intelectuale, exista si alte elemente ce determina activarea competentelor. Se pare ca viata este mai bogata decat suntem capabili sa intelegem asta la un moment dat, iar noi aveam posibilitati de activare a competentelor, mai mari decat ne putem imagina.

Care este este sursa de activare a acestor competente?

De unde apar unele rezultate ce ne pot surprinde prin miraculoase dezvaluiri?

Raspunsul este simplu, desi profunzimea sa este insondabila pentru capacitatile umane de cunoastere. Este vorba de capacitatea de creatie a constiintei umane, ce se alimenteaza din miscarea creativa a Constiintei Universale. Gandul, emotia si atentia sunt acte ale Constiintei si in acelasi timp sunt elementele prin care se exprima procesul creativ uman.

Citește și:

Si dupa cum spuneam, cercetarile psihicului uman au inceput cu studiul mentalului. Deoarece, la prima vedere, parea ca aici ar fi secretul succesului. In ultima perioada insa, psihologii au schimbat orientarea de la atentia acordata inteligentei rationale ca si conditie a succesului spre inteligenta emotionala, cea care se bazeaza, in primul rand pe activarea abilitatii de relationare.

Era firesc sa se intample asa, in conditiile unei cercetari mai aprofundate. Deoarece suntem fiinte dotate cu constiinta. Iar constiinta inseamna subiect aflat in actiune de relationare.

Inteligenta emotionala inseamna in primul rand relationarea cu tine insati, relationarea dintre diferitele parti ale personalitatii tale; si apoi, relationarea cu mediul si cu ceilalti oameni. Modalitatea de relationare exprima un anumit tip de atitudine. Iar atitudinea este un cadrul psihologic mai general, care sustine actiunile de succes. Atitudinea da tonul, iar tonul face muzica.

Citește și:

Fiecare experienta implica o reactie emotionala. Inteligenta emotionala sustine eficienta actiunii si potenteaza succesul. Iar pentru activarea optima a acesteia, o persoana trebuie sa remarce emotiile, sa simta emotiile, sa sesizeze ce anume transmite emotia, sa dezvolte si sa urmareasca un nou fir al actiunii.

Vizionare placuta


Kudika
12 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.