Setari Cookie-uri

Trebuie sa citesti acest mesaj, daca iti doresti relatii de iubire autentice si implinite

Adevarata implinire se refera la viata, se refera la plenitudinea ei.

Cum se intampla acest lucru la nivel de relatii?

Atunci cand intri intr-o relatie, si esti indragostit, totul pare de-a dreptul perfect, insa dupa ceva vreme, apar certurile, conflictele, nemultumirile si armonia se pierde cumva.

Intram intr-un cerc vicios, placere-durere: cand lucrurile sunt minunate, cand lucrurile ne provoaca cele mai mari suferinte. Astfel se creeaza o adevarata drama care la un anumit nivel, ne face sa ne simtim vii si devenim dependenti. In cautarea noastra pentru intensitate, chiar o gasim, insa o gasim la ambii poli. Traim extazul dupa care agonia.

Cand partenerul este langa noi, simtim intens, ceea ce nu am mai simtit niciodata, dar apoi cand el pleaca de langa noi, incepem sa ne simtim incompleti. Avem nevoie de el, avem nevoie sa fie in permamenta alaturi de noi. Devenim dependenti ca de un drog.

Dupa ce traim intens polaritatea pozitiva, incepem sa traim la fel de intens polaritatea negativa si astfel relatiile se destrama.

Citește și:

Acest lucru se intampla in special atunci cand intram in relatie dintr-o pozitie de nevoie, dintr-o iluzie a salvarii. Cand esti intr-un loc al durerii si nu poti sa stai singur cu tine insuti sau insati, in armonie, ai fugit si ai cautat repede un pansament, o salvare, o alta persoana care sa acopere aceasta durere, nu ai cum sa experimentezi decat acest ciclu agonie-extaz.

Multi oameni numesc aceste relatii, relatii de iubire, relatii romantice. Mai mult decat atat, credem ca daca am putea indeparta acele cicluri negative, lucrurile ar fi minunate si viata noastra ar fi un vis alaturi de partener.

Insa acest lucru nu se poate intampla, pentru ca de fapt in aceste cazuri, nu este vorba despre o relatie de iubire, ci este vorba despre o relatie de atasament si dependenta, iar intr-o astfel de relatie, intotdeauna vom experimenta ambele fete ale monedei. Nu se poate ,una fara cealalta.

Citește și:

Iubirea izvoraste de dincolo de minte, si ea nu se poate transforma de la un moment la altul intr-un atac asa cum se intampla in astfel de relatii.

Probabil ca si tu ai trait o astfel de relatie. Te-ai indragostit si brusc, viata ta a capatat sens. O intensitate si o avalansa de sentimente intense a aparut in interiorul tau pentru partenerul tau.

Insa in acelasi timp, un simt al nevoii a luat nastere. Ai inceput sa te simti minunat cand , partenerul era langa tine, cand drogul iti era disponibil, insa atunci cand nu era disponibil, sau incercai sa iti imaginezi viata fara acea persoana, te cuprindea agonia.

Afectiunea ta pentru celalalt a fost extrem de puternica, atata timp, cat era langa tine, si iti indeplinea nevoie, insa atunci cand simteai ca l-ai putea pierde, sau ca nu mai este langa tine, in masura in care tu ai avea nevoie, pentru a-ti acoperi durerea si golul, totul se transforma. Afectiunea trecea intr-o clipa la atac crunt, la manipulare emotionala, la control, la gelozie, pentru ca imediat teama de a pierde obiectul atasamentului tau intervenea.

Citește și:

Sunt extrem de multe cupluri, in care acet lucru se intampla frecvent. Ei bine, o astfel de relatie nu este una de iubire, ci este una de dependenta si atasament. Cand simti ca il pierzi pe cel de langa tine, de fapt te temi sa intri in contact cu durerea care exista in interiorul tau.

Ti-e teama sa ramai singur/a cu tine. Ai intrat in aceasta relatie dintr-un loc al durerii, si acum ea cauta sa iasa la suprafata cu orice pret. Te gasesti intr-un cerc vicios, iar durerea ta nu se datoreaza nicidecum celui care se afla langa tine.

Afectiunea care se transforma intr-o clipa intr-o suferinta teribila sau un atac crunt, poate fi oare iubire adevarata? Poate iubirea sa se transforme intr-o clipa in opusul ei?

Din fericire nu.

Daca in relatia ta experimentezi sau ai experimentat, afectiunea dar si opusul ei, atacul sau violenta emotionala, atunci este foarte probabil sa confunzi iubirea cu atasamentul sinelui tau fals, al mintii tale, care se crede izolata si singura.

Citește și:

Fiecare relatie dependenta apare dintr-un refuz de a accepta durerea care se afla in interior, de a o lasa sa vina la suprafata si apoi sa o lasi in urma.

Vizionare placuta


Kudika
19 Aprilie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.