Setari Cookie-uri

Cum combinam culorile in tendinte in primavara 2017

Primavara se numara culorile, iar in 2017, tendintele in moda vin cu o oferta foarte variata in materie de culori si nuante cat mai vii. Culori calde, culori reci, culori tari sau culori pastelate – toate se regasesc in piese vestimentare simple sau in explozii de imprimeuri. De asemenea, in materie de farduri si produse de machiaj, te poti juca primavara aceasta cu o gama foarte larga de culori.

Cand exista insa varietate in ceea ce priveste selectia de culori, cresc si posibilitatile de creare a cat mai multe tinute originale. Pentru ca nu e cazul sa fii cuminte si retinuta chiar intotdeauna, sa incerci doar tinute unicolorate sau in combinatii ghidate dupa regulile artistice de baza, ci sa testezi, sa depasesti limitele si sa iti pui in practica imaginatia si creativitatea. Pana si culorile in tendinte de primavara aceasta te incurajeaza.

Cum culoarea anului a fost selectata pentru 2017 ca fiind verdele greenery, o culoare vibranta, plina de viata si de naturalete, primavara 2017 nu putea decat sa se anunte la fel de vie si vibranta.

In tendintele de culori de primavara 2017 se numara albastrul puternic in nuante de albastru cobalt, lapis lazuli sau Niagara; verdele fistic – apropiat de verdele menta, dar si de verdele greenery; galbenul-primula, ca al florilor de galbenele sau primula; rozul pudra sau rozul nude, numit de specialisti si hazelnut, pentru ca se apropie de nuanta alunelor de padure. In concluzie, moda in primavara 2017 e cat mai mult inspirata de natura, de viata.

Citește și:

Asadar, orice combinatie de astfel de culori in tendinte ai incerca, nu ai cum sa dai gres.

Combinatii de pasteluri in tendinte 2017

Daca esti o fire mai cuminte si vrei sa iti pastrezi un stil cat mai simplu si curat, poti combina culori pastelate intre ele sau cu nuante neutre, cat mai deschise la culoare si mai simple (gri deschis, alb, bej). Nu iti recomand sa combini culori pastelate cu nuante de culori foarte inchise sau chiar cu negru. Se va crea un contrast foarte mare si iti va „inchide” optic tot aspectul outfitului.

Poti sa te joci cu piese simple, unicolorate in pasteluri, adunate intr-un singur outfit sau poti miza pe haine avand drept culori de baza pastelurile, combinate cu imprimeuri in alte culori – tari sau fade.

Tinuta romantica in combinatie de roz pal si verde fistic

Se pot mixa cele doua culori pastel in tendinte in primavara aceasta: verde fistic si roz pudra. In plus, pentru ca rozul nude e o nuanta neutra, o poti asorta foarte simplu inclusiv cu verde greenery – culoarea anului 2017. La fel, jocul de nuante diferite de verde, intre culoarea fistic si greenery creaza un contrast vizual subtil si de efect.

Citește și:

Eu iti propun o astfel de tinuta romantica in combinatie de bluza cu volanase roz nude – in tendinte in acest moment, cu pantaloni pastel cu imprimeuri florale, o pereche de stiletto si o geanta verde fistic, cu o jacheta de primavara verde greenery. Asorteaza frumos aceste nuante si la nivelul machiajului. Asa vei obtine un look fresh de primavara.

Outfit romantic in combinatie de roz pal si verde fistic

Cum combini culori puternice in tendinte de primavara 2017

Chiar daca vorbim de culori vii puternice si vibrante, nu e cazul sa fii timida si sa le ignori pentru tinutele tale. Ele iti vor oferi alternative nenumarate.

Gandeste-te la albastrul puternic, asemanator pietrei pretioase lapis lazuli sau cobaltului. In plus, de exemplu cu denim, orice nuanta vie de culoare este pusa frumos in evidenta, fara a acapara complet tot outfitul.

Galbenul-primula are un farmec aparte si nu e o nuanta extraordinar de tare, in sensul ca se regasesc in ea si tonuri calde si potolite de portocaliu. Daca esti indrazneata, in functie si de stilul propriu si ocazia tinutei, poti opta pentru combinatia dintre galben-primula si albastrul puternic.

Citește și:

De altfel, ambele culori de acest tip pot fi combinate cu non-culori (alb, negru), griuri sau cu nuante mai deschise din aceeasi culoare de baza. Astfel, vei obtine un outfit fin, delicat si cu efect de degradeuri rafinate. Iar o piesa de rezistenta galben-primula o vad in unitate si armonie cu verde greenery.

Haine in albastru puternic combinate cu roz nude in tinuta office

Totodata, propun sa mizezi pe o combinatie intre una din aceste culori si o nuanta de pastel, care sa mai tempereze din intensitatea culorii vii.

De pilda, cand vine vorba de asortarea culorilor puternice ale primaverii 2017, alegerea mea preferata este albastru puternic cu roz nude. Desi imi place foarte mult galbenul, prefer sa il port cat mai simplu, sa il las sa fie vedeta tinutei.

Albastrul puternic e o culoare destul de clasica. Ma gandesc doar la piesele rafinate cu semnatura Yves Saint Laurent care s-au impus deja ca modele de baza in lumea modei. Pentru ca sunt clasic-elegante, iti propun o tinuta de inspiratie usor retro, o tinuta office-eleganta bazata pe astfel de piese simple, clasice, precum: o fusta creion albastru intens cu talie inalta, un sacou gros scurt in aceeasi culoare, o bluza scurta roz nude.

Citește și:

Toate aceste piese se imbina perfect cu o pereche de sandale cu toc roz pastel si produse de make up din aceeasi gama de culori. In plus, fiind simple, le vei putea recombina oricand in multe alte tinute variate.

Outfit office in albastru puternic si roz nude

Gandeste-ti tinuta ca pe o plansa goala de hartie. Ia acuarelele in maini si joaca-te, da-ti frau liber imaginatiei si creeaza!

Natura, nu uita, e cea mai buna sursa de inspiratie intotdeauna! Mai ales primavara.

Sursa Foto Front Page: pexels.com

Vizionare placuta


Sunt Mia și îmi place să trăiesc în Universul meu dominat de liniște, simplitate și bunătate. Iubesc animăluțele (clișeic, nu?!) și pe Dumnezeu, cât despre oameni... îmi...

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.