Setari Cookie-uri

Blazere din țesături transparente: voal, dantelă, tulle

Sezonul actual este dedicat senzualității, fără doar și poate. Voal, dantelă, tulle, broderii, macrame, toate definesc o femeie sexy, dedicată feminității sale, o femeie misterioasă, ce alege să se joace cu mintea privitorului. O femeie puternică, curajoasă! Cu atât mai mult, cu cât se poartă țesăturile transparente la ținute casual, de zi! Astăzi, ne focusăm pe cele mai interesante și avangardiste piese vestimentare, purtate drept accent al ținutei: pe blazere din țesături transparente.

Altădată era un sacrilegiu să arăți mai mult decât încheietura mâinii sau glezna. Altădată, de curând, chiar, să se fi văzut sutienul, vreo bretea sau linia chilotului, pe sub haine ori blugi era un mare faux-pax. Până la purtarea de piese de lenjerie intimă în ținute outwear. Sau în rochii cu detalii de lenjerie intimă. Dar, iar că a venit anul acesta cu transparențe, cât să îi sature pe pudibonzi! Căci se poartă țesăturile transparente, cu vedere la tot ce e pe dedesubt și nu este nici greșit, nici vulgar!

Helmut Lang a creat rochii aproape invizibile, din seria ”hainele împăratului”. Simone Rocha s-a jucat cu layere de tulle brodat. Burberry a creat trenciuri din plastic transparent. Emporio Armani a creat blazere transparente din voal și cardigane diafane. Ce să mai vorbim! Pe lângă #FreeTheNipple și lenjeria intimă lăsată la vedere, nu în budoar, ci ziua în amiaza mare, creatorii de modă au accentuat ținutele cu contrastul acesta de texturi: transparent/opac.

Citește și:

Se poartă multe haine din voal, dantelă sau tulle! Se poartă blazere transparente din dantelă, dar și rochii maxi din voal, chiar pantaloni din voal prin care se vede! Se poartă blazere din țesături transparente pe deasupra hainelor, dar și inversul: de exemplu, rochițe lungi, prin care se vede, purtate cu pantaloni scurți prețioși, blugi sau lenjerie intimă retro.

Țesături transparente: de la senzualele dantele, voaluri și tulle-uri, la industrialele plastice și PVC-uri

Fendi a propus rochia din voal în dungi, dar și rochia dintr-un aparent plastic, translucid. Blazere din țesături transparente, alături de fuste și topuri din același material asemănător voalului alb a propus Christopher Kane. Și tot el a mers pe rochițe dantelate stil furou. Am văzut blazere transparente din voal alb, lungi, până la genunchi, la Joseph, alături de pantaloni scurți înflorați.

Citește și:

La Simone Rocha am văzut blazere transparente din dantelă și voal brodat cu dantelă, alături de rochițe romantice, cu broderii și macrame, într-un look atât de inocent și romantic! Și tot la Rocha, au strălucit sacourile cu mâneci bufante, talie accentuată, guler și rever, aproape victoriene, alături de fuste din tulle, cu volane. Totul din tulle, cu mici accente de broderie cusută.

La Burberry am dat de capa de ploaie din plastic transparent colorat, alături de imprimeuri și țesături cu motive geometrice. Și tot la Burberry am dat de rochii din tulle subțire, lungi, brodate, peste tricou și pantaloni scurți. Tot la această casă de modă a fost sezonul trenciurilor din PVC sau chiar voal, cu condiția să fie colorate și transparente. Pe scurt, se poartă țesăturile transparente!

Citește și:

    Jurnalul unei shopaholice, blazere din țesături transparente, blazere transparente din voal, blazere transparente din dantelă, se poartă țesăturile transparente

    Blazer alb din voal Blazer-vestă transparent

    Rochie cu glugă Blazer maxi cu broderie de dantelă

    Blazer-tunică Boho din voal brodat cu macrame

    Ținuta se completează cu blazere din țesături transparente, indiferent de ocazie și stil. Vezi cum!

    Și se poartă țesăturile transparente, fie ele cu tentă futuristă (plastic, PVC), fie ele Boho-romantice-eterice (voal, dantelă, macrame, tulle). Am ales câteva blazere din țesături transparente, să exemplific felul în care acestea îmbogățesc ținuta ta. Am ales blazere transparente din voal, ideale la ținuta office.

    Am ales cardigane transparente din dantelă, potrivite la haine casual, de zi, sau la plajă. Am ales jachete lejere din țesături transparente precum voalul brodat, perfecte de purtat cu blugi, cu rochițe sau pantaloni scurți, cu bocanci, botine, papuci ori sandale cu platformă, la concerte și festivaluri!

    Citește și:

      Poți purta aceste blazere din țesături transparente, cu broderii bogate, romantice, atât casual, peste blugi, cât și peste rochii furou, la un cocktail, sau peste pantaloni la dungă ori little black dress la o petrecere. Poți asorta blazere transparente din voal la cămăși, bluze sau tricouri, fuste conice sau pantaloni la dungă ori Chinos, la birou, doar să adaugi stiletto sau mocasini! Atât sunt de versatile!

      Și când te plictisești de ele la birou, ia-le la plajă, peste costumul de baie, alături de papuci ori sandale! Poți purta la plajă și modelele lungi de blazere transparente din dantelă, atât de prețioase, de boeme și de romantice! La fel e bine, ele se potrivesc și peste ținuta ta casual, de zi.

      Ideea este că se poartă țesăturile transparente, atât ziua cât și seara! Iar un blazer transparent, fie din voal sau dantelă, poate fi accentul de care ținuta ta are nevoie. Secretul asortării acestor cardigane din țesături transparente este să nu alegi în rest un outfit prea împopoțonat, căci vei crea impresia de ”prea mult”, de dezechilibru vestimentar.

      Însă nici să nu pici în extrema cealaltă, în care ținuta ta devine prea basic! Mizează pe ton în ton, dacă alegi mixuri de transparențe, pe texturi sau imprimeuri ce captează atenția, dacă alegi piese neutre sau cuminți, prea casual, pentru a sparge monotonia! Texturile metalice, animal-printul, sau motivele florale, în prelungirea dantelelor la fel de florale sunt toate opțiuni viabile și foarte șic!

      Sursa foto front page – Unsplash

      Vizionare placuta


      Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

      Ti-a placut acest articol?

      Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.