Setari Cookie-uri

Șaluri cu motive geometrice: adaugă un plus de rafinament ținutei tale!

Dacă și tu ești gata de toamnă și de iarnă, atunci înseamnă că pot vorbi liniștită despre zilele acelea gri și morocănoase, pe care adesea le înfrumusețăm cu un strop de culoare. De altfel, sunt sigură că eșarfele, șalurile și fularele pentru sezonul rece s-au inventat pentru a face zilele mohorâte mai vesele. Șalurile din lână cu motive geometrice sunt perfecte pentru un look de iarnă: mizează pe șaluri tricotate cu model geometric la orice ținută și orice stil!

Tocmai de aceea astăzi mă concentrez pe a-ți face ziua mai frumoasă prezentându-ți câteva accesorii care îți vor face zilele mai frumoase. Prea ”Inception” această introducere? Te-am pierdut? Uite ce îți propun să urmărești în materialul meu:

🧣 De ce șaluri tip „păturică” în motive geometrice în acest sezon rece?

🧣 Șaluri cu motive geometrice în sezonul rece ce vine: inspirație în purtare!

🧣 Șalurile din lână cu motive geometrice sunt pentru un look confortabil, călduros, șic

🧣 Șalurile tip păturică sunt ideale iarna asta!

🧣 Alte modele de șaluri la modă în toamna aceasta pe care ți le mai propunem

🧣 Fularele, eșarfele și șalurile tip ”păturică” cu model geometric amintesc de copilărie!

Citește și:

De ce șaluri tip „păturică” în motive geometrice în acest sezon rece?

Pe scurt și pe înțelesul tuturor, azi vorbim despre minunatele șaluri. Și nu orice fel de șaluri, ci acelea decorate cu carouri, dungi și buline, pătrățele, ecosez sau tartan sau zigzaguri sau romburi sau… ai înțeles ideea!

fulare și șaluri cu imprimeuri geometrice și modele cu motive abstracte etnice diverse Vezi mai multe modele

Azi vorbim despre șaluri cu motive geometrice. De ce tocmai ele dintre toate șalurile, eșarfele, fularele și Pashminele din lume? Pentru că în acest sezon se poartă multe șaluri pufoase cu motive geometrice.

Sunt must-have și au fost omniprezente în colecțiile de toamnă-iarnă 2018 ale marilor case de modă. Cum și în ce fel le-au propus aceștia? Ce sugestii găsești disponibile în magazinele noastre online? Cum să asortezi și tu șaluri la modă în toamna aceasta? Ne ”întâlnim” cu toate detaliile acestea mai jos.

Citește și:

Șalurile din lână cu motive geometrice fac parte din categoria aceea a accesoriilor de iarnă, în care se îmbină elementul fashion, șic dar și senzația de confort, căldură și funcționalitatea.

Într-un sezon ce îmbină perfect utilul cu plăcutul, era și normal să fie prezente multe șaluri tricotate cu model geometric! Și, pentru că ne facem bine temele la capitolul modă, azi am adunat cele mai faine șaluri de lână cu model geometric și sfaturi de la designeri, ce te vor ajuta să știi cum le porți.

Șaluri cu motive geometrice în sezonul rece ce vine: inspirație în purtare!

Întâi de toate, trebuie să îți spun că nu doar modelele de șaluri cu motive geometrice sunt IN toamna aceasta. Oh, nu! Ecosezul de inspirație scoțiană e prezent. Tartanul și Ginghamul de origine britanică, englezească, la fel de cadrilat este și el prezent. Și carourile de inspirație cowboy au rămas pe poziții.

Citește și:

șaluri cu motive geometrice

Alege șaluri cu motive geometrice de aici

La fel și dungile ori bulinele, care au luat amploare în ceea ce privește țesăturile de câteva sezoane încoace. Iar ele nu sunt prezente doar la șaluri la modă în toamna aceasta. Ele sunt motive prezente la fuste, sacouri, paltoane, cămăși, pantaloni, bluze, rochii, tunici, blazere, jachete și chiar accesorii. Colecțiile semnate Stella McCartney, Saint Laurent, Loewe, Fendi, Philosophy susțin cele spuse de mine.

În ceea ce privește modelele de șaluri pufoase cu motive geometrice pe care designerii recomandă să le porți, te poți inspira de la:

  • Etro (geometrii și grafisme etnice),
  • McQueen (dungi),
  • Richard Quinn (variante de mătase eclectice cu florale, print de șearfă, etnic și multe buline),
  • Missoni (carouri și dungi; fulare lungi și subțiri cu dungi),
  • Michael Kors (ecosez),
  • Hermѐs (jocuri de dungi de diferite grosimi),
  • Marni (dungi colorate),
  • Carolina Herera (eșarfe fine, transparente cu picățele pe voal),
  • Vivetta (eșarfe cu buline, purtate pe cap),
  • Prabal Gurung (șaluri lungi, groase, tricotate din lână, cu franjuri și motive geometrice cu romburi),
  • Roksanda (șaluri atât de supradimensionate, încât ar putea fi păturele, din stofă de lână, cu carouri)

Șaluri de lână pentru iarna asta Vezi cum porți un fular mare tip pled!

Citește și:

De fapt, cam așa este sezonul acesta: effortless-prețios, eclectic-neostentativ, sexual-rafinat. Este un contrast ambulant, dacă vorbim despre piese vestimentare iar dacă ne referim la șalurile din lână cu motive geometrice, și aici se aplică povestea de mai jos. Da, chiar și în cazul confortabilelor șaluri de lână cu model geometric!

Cum porți șalurile din lână cu motive geometrice? Exact cum începusem să spun în primele rânduri ale materialului: îmbinând utilul cu plăcutul. Mai exact, îmbinând detaliile rafinate, sofisticate cu acelea casual, effortless, relaxate. Acesta este, de fapt, principiul întregului sezon, atât la piese de îmbrăcăminte, cât și la accesorii, pantofi, genți ori bijuterii.

Citește și:

Dacă ne referim la șaluri de lână cu model geometric, mergem la modelele pe care, de altfel, editorii de modă de peste tot le-au denumit ”păturică”, la McQueen sau Roksanda ori Off-White. Aici, vorbim despre lungimi și lățimi exagerate, șalurile din lână cu motive geometrice devenind adevărate cape sau pelerine (sau păturicile acelea din colțul Zen, despre care scriam mai sus!).

Și, ca să contracareze efectul acesta de pijamale, adesea aceste șaluri XXL au fost asortate cu fuste din voal și bijuterii prețioase (McQueen) sau rochii-furou din satin și cizme de piele cu toc (Roksanda).

Șalurile din lână cu motive geometrice sunt pentru un look confortabil, călduros, șic

În sezonul eșarfelor și al fularelor de toate dimensiunile și din toate texturile (da, s-au prezentat eșarfe chiar din voal transparent, sexy, eteric!), au răsărit totuși și multe șaluri tricotate sau din stofe de lână. Așa, ”mai de iarnă, domnule”.

Citește și:

șaluri ample tricotate cu model geometric Vezi aici șaluri ample tricotate cu model geometric

De exemplu, șaluri tricotate cu model geometric am văzut la Prabal Gurung! Dar nu așa oricum! Aici șalurile din lână cu motive geometrice au fost late și lungi (să le zicem pe scurt oversize), au avut franjuri de lână la tiv și au fost asortate elegant, prețios, feminin.

Ele au drapat gâtul și umerii, au ”curs” pe talie, unde au fost prinse în centuri de tip brâu și au fost purtate cu helănci cu manșete de blană, tip manșon, fuste midi, sexy, cu șliț pe picior și sandale ”nomad” extrem de senzuale.

Șalurile tip păturică sunt ideale iarna asta!

Dacă vorbim despre șaluri de lână cu model geometric, trebuie să știi că acestea se împart în modelele tricotate și modele din stofă de lână. Dacă vorbim despre șaluri tricotate cu model geometric, ele sunt eminamente pufoase, luuungi, oversize, cu motive vesele, completate de franjuri și alte piese decorative.

Dacă ne oprim la șalurile din stofe de lână, acestea sunt create pe ideea de confort și căldurică, sunt mai mult decât mari, dar de-a dreptul ” păturică” și sunt asortate elegant, eclectic, feminin, adesea prețios.

După, cum vezi, despre șalurile din lână cu motive geometrice avem multe de povestit și o vom face mai jos, cu multe sugestii interesante și exemple din prezentările creatorilor de modă. Așadar, hai să ne înveșmântăm împreună!

Alte modele de șaluri la modă în toamna aceasta pe care ți le mai propunem

După cum vezi, creatorii de modă au propus atât șaluri cu motive geometrice, tricotate, groase, pufoase, călduroase, cât și variante din stofă, la fel de pregătite pentru iarnă și ger, dar și variante de eșarfe și șaluri fine, fluide, ba pe alocuri chiar transparente, delicate, eterice, ce amintesc de mare, de vacanță, de vară.

Îți propun și eu să mixezi șaluri pufoase cu motive geometrice dar și eșarfe subțiri, după pofta inimii. Pe cap, la gât, drapate pe piept, în funde mari (se poartă mult!) sau pur și simplu adunate, plisate în jurul feței. Experimentează cu dungi subțiri sau groase, cu buline mici și mari, cu carouri de toate felurile! Aceste accesorii sunt pe cât de versatile pe atât de interesante și sunt un plus al ținutei tale.

fulare cu motive geometrice diverse și imprimeuri etnice abstracte Vezi mai multe modele

Și, dacă cu adevărat vrei să captezi esența acestui sezon rece ce vine, alege să porți șaluri cu motive geometrice, mari și lungi, de tipul păturelelor, purtate ca Poncho sau ca pelerină, peste umăr și peste paltoane sau jachete ori tricotaje și pulovere. Pentru un look și mai sofisticat, poți prinde în talie aceste șaluri cu motive geometrice, folosind curele și centuri interesante, creând o siluetă feminină, senzuală, chiar și așa, acoperită fiind de materiale groase, în miez de iarnă!

Ai atâtea modele de șaluri la modă în toamna aceasta și în iarna ce vine, încât alte accesorii nici nu ți-ar mai trebui, doar că le vei purta și pe ele, căci este un sezon tare bogat în accesorii și bijuterii impresionante. Dar, despre asta promit să mai vorbim în alte materiale.

Până atunci, sper doar că nu vei purta șaluri cu motive geometrice doar în stilul clasic, cu care ne-am obișnuit. Mixează-le cu multe alte țesături și texturi cu atitudine, care ies în evidență.

Ele arată spectaculos cu piele, blană, stofe cadrilate sau uni, cu fuste plisate, cu rochii victoriene, cu paltoane și jachete ample, croite larg, dar și cu haine din materiale fluide, vaporoase, transparente sau prețioase precum voalul, dantela, tulle-ul, într-un contrast seducător și captivant.

De asemenea, uite câteva moduri în care poți purta o eșarfă mare tip pled cu carouri ca de tartan!

Fularele, eșarfele și șalurile tip ”păturică” cu model geometric amintesc de copilărie!

Ce este foarte cool la șalurile din lână cu motive geometrice este faptul că dau senzația aceea de ”cană cu cacao caldă, păturică, fotoliu confortabil, lumină lină, muzică în surdină, pijamale pufoase și lejere, câine la picioare și o carte bună. Cel puțin așa se vede relaxarea de la colțul meu de Zen. Așa se simte relaxarea și când port șaluri tricotate cu model geometric sau cu pattern eclectic, etnic, floral, nordic!

șaluri din stofă de lână cu pattern geometric Vezi mai multe modele de fulare cu impimeu geometric

Pattern-ul adaugă un plus de veselie, de ludic, de copilărie, de culoare, de vitalitate, în timp ce textura conferă senzația de căldură, moale, liniște, relaxare. Și în plus de asta, modelele acestor accesorii sunt adesea asortate prețios, sofisticat, elegant. Ceea ce conferă purtătoarei feminitate, asumare, curaj, sex-appeal neostentativ.

Am mai putea aminti la capitolul șaluri tricotate cu model geometric și creațiile Missoni, deși ele nu se încadrează neapărat în macro-trend, ci într-o micro-tendință. Aici, șalurile din lână cu motive geometrice au fost lungi dar foarte înguste, completând rochiile nomad, cu pattern etnic și franjuri lungi!

După cum vezi, șalurile din lână cu motive geometrice se poartă mult și se poartă etalate în acest sezon. Totuși, deși sunt piese cu adevărat dominante, deși sunt vizibile, aceste accesorii nu sunt ostentative, obositoare sau ”grele”, nici în ceea ce privește ”căratul” sau purtatul lor, nici vizual.

Și-n plus, să nu uităm, că țin de cald, ceea ce ce, să fim serioase, avem nevoie cel puțin până prin martie. Până în martie, eu îmi iau păturica mea (șal sau ba) și mă invit în colțul meu zen, cu câine cu tot. #Pups

Sursa foto front page – Unsplash; Glowsly.com

Vizionare placuta


Iulia scrie. Scrie content. Scrie despre modă, beauty, vacante. Iulia scrie despre trăiri și gânduri. Iulia scrie cărți pentru copii și un roman. Iulia scrie și aplică strategii în...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.