Setari Cookie-uri

Demontarea celor mai mari 10 mituri despre diete

Incepand cu inecarea greutatii in apa si consumul continuu de grapefruit, s-a alcatuit o lista lunga de trucuri si sfaturi care va promit ca veti scapa de acele kilograme in plus.

4. Mit: Mancarea alba reprezinta un element negativ.

Realitate: Nu judecati mancarea dupa culoare. Unele dintre cele mai bune alimente sunt de fapt albe. Cuoarea mancarii nu are nimic de-a face cu valoarea nutritionala si nu este intotdeuna un indicator despre cat de procesata este. Ganditi-va la banane, pere si usturoi, fiecare dintre ele avand aceasta culoare. In loc sa va concentrati pe culoarea alimentelor, mai bine gaditi-va care sunt beneficiile pe care le aveti consumandu-le. Aflati ce vitamine si nutrienti contin. Chiar si un produs procesat, cum ar fi cozonacul facut in casa, nu trebuie sa fie un “spargator de dieta”, atata timp cat este consumat cu moderatie.

5. Mit: Consumand foarte multa apa veti reusi sa pierdeti in greutate.

Realitate: Daca lichidele zilnice pe care le consumati sunt ceaiuri bogate in zahar, bauturi acidulate, etc si le veti inlocui cu apa, atunci veti consuma mai putine calorii avand ca rezultat pierderea in greutate. Dar, doar daca veti mari cantitatea de apa nu inseamna, din pacate, ca veti pierde brusc foarte multe kilograme. Chiar daca band multa apa stomacul dumneavoastra se va simti mai plin, trebuie sa va amintiti ca foamea nu este numai o functie a stomacului - corpul plange dupa nutrienti naturali astfel incat consumul ridicat de apa nu va va satisface pentru mult timp. Bineinteles ca hidratarea este foarte importanta pentru a va asigura energia si funtionarea optima a corpului, dar contrar conceptiilor populare, consumul excesiv de apa nu va face grasimea sa dispara din senin.

6. Mit: Cand sunteti la dieta trebuie sa spuneti NU sucurilor.

Realitate: Sucul are o reputatie proasta in zilele noastre, dar adevarul este ca, nu este in totalitate rau pentru dumneavoastra. De cele mai multe ori pe piata se gasesc sucuri naturale, dar acestea sunt destul de periculoase intrucat au un continut ridicat de zahar, deci un continut ridicat de calorii. De aceea este bine sa verificati intotdeauna etichetele sau de ce nu, investiti intr-un aparat special si faceti-va singure sucuri naturale, pentru ca nu exista nimic mai sanatos decat acestea.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.