Setari Cookie-uri

Demontarea celor mai mari 10 mituri despre diete

Incepand cu inecarea greutatii in apa si consumul continuu de grapefruit, s-a alcatuit o lista lunga de trucuri si sfaturi care va promit ca veti scapa de acele kilograme in plus.

7.Mit: Zaharul este RAU.

Realitate: Cand vine vorba despre lucruri dulci, nu totul se rezuma la zahar. In primul rand pe eticheta nu se specifica intotdeauna daca unui produs i s-a adaugat zahar sau daca acesta contine zahar natural. Astfel fructele trebuie consumate la ordinea zilei intrucat ace contin zahar natural. In aceeasi categorie intra si laptele degresat. Astfel, in momentul in care verificati etichetele, nu va mai uitati dupa cantitatea de zahar dintr-un produs ci verificati daca acestea contin zahar adaugat - fructoza. Aceste alimente trebuie evitate pe cat posibil.

8. Mit: Facand sport pe stomacul gol ardeti mult mai multe calorii.

Realitate: Daca era asa usor... Dar cum sta treaba de fapt? In momentul in care faceti exercitii, corpul arde grasimea, dar si rezerva de carbohidrati pe care ati capatat-o dupa ce ati mancat. Astfel, daca sariti peste masa inaintea antrenamentului, nu veti avea acea rezerva de carbohidrati pe care corpul vostru trebuie s-o arda. Dar asta nu inseamna ca veti arde toata grasimea (o imposibilitate din punct de vedere fizic). In schimb, corpul incepe sa consume energia din muschi. Si mai putina forta musculara inseamna metabolism mai slab, iar acesta nu este scopul niciunei diete. Sa nu mai mentionam faptul ca, antrenandu-va pe stomacul gol veti avea mult mai putina forta si veti fi prea obosite sa duceti treaba pana la capat, acest fapt avand ca rezultat arderea unui numnar foarte mic de calorii. Ideal ar fi sa luati o masa cu trei ore inainte de antrenament sau o gustare cu o ora, doua inainte.

9. Mit: Band lichide pentru a inlocui mesele va veti micsora stomacul.

Realitate: In niciun caz! Dietele pe baza de lichide sunt strict pentru bebelusi. Orice micsorare a vreunui stomac in urma unei astfel de diete nu a avut loc decat in imaginatia dumneavoastra, in niciun caz in stomac. De ce? Stomacul este un organ muscular care isi va modifica temporar dimensiunea in momentul in care mancati, apoi va reveni la forma sa initiala. Nu puteti face nimic pentru a va micsora stomacul in mod natural. In timpul dietei va veti obisnui sa mancati mai putin, dar acest lucru nu se va intampla din cauza faptului ca stomacul dumneavoastra s-a micsorat
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.