Setari Cookie-uri

Trucuri de slabire

In urma cu cateva zile, documentandu-ma pentru un articol legat de continutul caloric al diferitelor alimente, am realizat cat de mult am avea de castigat, sau mai bine spus de pierdut... kilograme in plus, atunci cand vine vorba de substituirea unor alimente cu altele. Cel mai comun exemplu in acest sens este inlocuirea painii albe cu graham sau paine integrala, sau a bauturilor dulci cu cele de tip light. Insa exemplele sunt mult mai numeroase si merita cunoscute pentru ca insumate toate aceste substituiri pot duce la o scadere considerabila a numarului de calorii consumate zilnic.

In urma cu cateva zile, documentandu-ma pentru un articol legat de continutul caloric al diferitelor alimente, am realizat cat de mult am avea de castigat, sau mai bine spus de pierdut... kilogramele in surplus, atunci cand vine vorba de substituirea unor alimente cu altele. Cel mai comun exemplu in acest sens este inlocuirea painii albe cu graham sau paine integrala, sau a bauturilor dulci cu cele de tip light. Insa exemplele sunt mult mai numeroase si merita cunoscute pentru ca insumate toate aceste substituiri pot duce la o scadere considerabila a numarului de calorii consumate zilnic.

Portocala vs Mandarina

Atentia mi-a fost atrasa tocmai de diferenta dintre portocala si mandarina. Practic, sunt la fel, au cam acelasi gust, ba mandarinele sunt chiar mai bune. Diferenta sta in numarul de calorii: 100 de grame de mandarine au 40 de kcal, in timp ce portocala are 47. Nu ar fi prea mare problema, insa daca adaugi faptul ca aceasta diferenta apare tocmai pentru ca mandarina este mai saraca in lipide si glucide (adica exact principiile care ingrasa), atunci concluzia este clara:

Castigator: Mandarina

Albus vs galbenus

Toata lumea iubeste galbenusul pentru ca e gustos, ba unii chiar “decojesc” oul cu tot cu albus si savureaza numai mijlocul. Aflati ca oul este alimentul cel mai bogat in colesterol, iar vina apartine in totalitate galbenusului. Nu-i minciuna ca tot ce e bun ingrasa, sau este imoral ori ilegal... sau toate la un loc!

100 de grame de galbenus au nici mai mult nici mai putin de 360 de kcal (adica mai mult decat un pachet de biscuiti sau jumatate de ciocolata!), in timp ce fratele sau, albusul, are numai 57 de kcal. Unde mai pui ca majoritatea acestor calorii vin din lipide, adica din grasimi. Asadar...

Castigator: Albus

Branza vs Cascaval

Ordinea sta astfel: intre cascaval si branza, branza castiga de la distanta! Cascavalul are 280 kcal/100g si majoritatea provin din grasimi. Este insa important sa alegi branza: spune nu branzei de burduf pentru ca are 330 kcal/100g si branzei topite (270 kcal/100 g) in favoarea branzei telemea de vaca (240 kcal/100g) - cea de oaie are 270 kcal/100g.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.