Setari Cookie-uri

Trucuri de slabire

In urma cu cateva zile, documentandu-ma pentru un articol legat de continutul caloric al diferitelor alimente, am realizat cat de mult am avea de castigat, sau mai bine spus de pierdut... kilograme in plus, atunci cand vine vorba de substituirea unor alimente cu altele. Cel mai comun exemplu in acest sens este inlocuirea painii albe cu graham sau paine integrala, sau a bauturilor dulci cu cele de tip light. Insa exemplele sunt mult mai numeroase si merita cunoscute pentru ca insumate toate aceste substituiri pot duce la o scadere considerabila a numarului de calorii consumate zilnic.

Castigator: Branza telemea de vaca

Sunca presata vs alte carnuri

Cand vine vorba de carne, vantatul este o comoara pentru dieta: rata are 135 kcal/100 g, caprioara 100 kcal/100g, iepurele 97 kcal/100g, mistretul 115 kcal/100g. Problema este ca nu mancam in fiecare zi vanat. O alternativa buna este carnea de gaina sau de pui care are cam 130 kcal/100g. Carnea de vita pe de alta parte nu este la fel de usoara precum cea de pui: are 230 kcal/100g.

Surpriza vine de la sunca presata care ne-a uimit cu un continut caloric de 324 kcal/100g, dintre care o multime vin din grasimi! La aceasta categorie stim sigur cine este huiduit si anume sunca presata.

Castigator: carnea de pui


Ardei rosu vs ardei verde

Doi frati, aparent gemeni, se deosebesc prin continutul lor in zaharuri: ardeiul rosu are de aproape doua ori mai multe. Asadar, cand ai de ales, ia-l pe cel verde. Continut caloric/100g: 25 kcal.

Castigator: ardeiul verde

Mazare vs fasole

O alta surpriza neplacuta vine de la mazare. 100 g de boabe de mazare verde au aproape 100 kcal, in timp ce sora ei, fasolea verde, ingrasa de 3 ori mai putin.

Castigator: Fasolea verde


Pepene galben vs pepene rosu

Eu stim asa: bananele ingrasa, pepenele galben e frate cu banana, deci ingrasa si el, iar pepenele rosu e numai apa deci ajuta la regim. Se pare ca nu. Pepenele galben are 23 kcal/100g vs cel rosu cu 29 kcal/100, diferenta stand in continutul de carbohidrati care atarna mai greu de partea pepenului rosu. Deci, surpriza: alege-l pe cel galben.

Si daca tot veni vorba de banane, acestea nu ingrasa chiar atat de mult pe cat se zvonea: 100g de banane au 66 kcal. Daca aveti de ales intre acestea si struguri, preferati prima categorie pentru ca strugurii au 100 kcal/100g. Cat carnea!!!

Castigator: pepenele galben
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Ianuarie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.