Setari Cookie-uri

Dieta in functie de varsta

Fiecare varsta a noastra ne influenteaza metabolismul, care poate fi mai accelerat ori mai incetinit. Pentru ca organismul nostru sa functioneze optim trebuie sa adaptam dieta varstei atat din cauza modificarilor pe care timpul le are asupra corpului nostru cat si datorita schimbarilor conditiilor de viata si al necesitatilor cotidiene.

La aceasta varsta variatiile ponderale sunt foarte mici. Aveti nevoie de o alimentatie bogata in special in vitamine (vitamina C, un puternic antioxidant si complexul vitaminelor B) si minerale (calciu si fosfor), cu un aport echilibrat de proteine si glucide si cat mai scazut de lipde.

Daca veti dori sa urmati diete de slabire, este bine sa le alegeti pe cele bazate pe fructe si legume, dar si produse lactate. Evitati curele de slabire drastice, prin infometare ori regim strict vegetarian.

Pentru ca organismul incepe sa imbatraneasca, are nevoie de multe vitamine pentru a isi mentine tineretea si vitalitatea. Exercitiile fizice trebuie sa faca parte obligatoriu din programul vostru saptamanal. Alimentele cu valoare energetica ridicata (dar care sa nu contina multe grasimi) sunt indicate pentru aceasta varsta.

Ce trebuie sa contina meniul ?

dieta Nu ratati micul dejun. Este obligatoriu pentru sanatatea voastra. Acesta poate contine, la alegere si variind totodata alimentele: tarte cu miere, produse lactate (cascavalul este foarte bun deoarece este produsul lactat cu continulul cel mai mare de calciu), un ou, un fruct sau salate cu legume rase, un castronas cu cereale sau chiar un bol cu supa, un iaurt etc. Este imprtant ca, incepand cu aceasta varsta, sa incepeti sa luati suplimente alimentare, in special minerale, dar bine ar fi sa le asociati cu vitamine. Femeile pot lua, pentru a preveni osteoporoza, o pastiluta de calciu cu vitamina D3 la doua zile (in conditiile in care nu are o boala care sa nu ii permita acest lucru).

Pranzul trebuie sa fie satios, sa contina carne si preparate din legume, salate etc. Puteti consuma de asemenea fructe sau iaurt. Supele de carne (pui in special sau vita) sunt de asemena indicate. Daca va permiteti puteti manaca si ceva dulce, o prajitura, insa nu exagerati.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.