Setari Cookie-uri

10 mituri despre alimentatie pe care oricine le crede

Cand vine vorba despre alimentatie si mai ales despre diete si idei pentru a elimina surplusul de kilograme imaginatia umana intrece limitele nascocind tot felul de mituri care, surprinzator, au la baza o explicatie care la o prima abordare chiar pare sa fie reala. Insa... nu e chiar asa vom putea noi constata dupa o analiza mai atenta a acestor mituri.

Zaharina si indulcitorii artificiali slabesc

Cred ca acest subiect a fost discutat si in alte articole. Zaharina si inlocuitorii de zahar sunt optiuni sanatoase pentru persoanele care sufera de anumit boli, spre exemplu diabet. In rest beneficiile zaharurilor artificiale sunt mai mult un mit. Daca ingerati inlocuitorii de zahar care au totusi un gust dulce, organismul intelege ca va avea parte de zahar pe care urmeaza sa il absoarba la nivel intestinal. Astfel se pregateste pentru glucide, secretand o cantitate mare de insulina. Din pacate zaharul nu ajunge (a fost “pacalit”) iar insulina va actiona in sens invers scopului de a slabi, adica va favoriza cresterea depozitelor adipoase.

Morcovii imbunatatesc vederea

Daca nu vedeti bine nu inseamna ca veti consuma kilograme de morcovi pe zi pentru a creste acuitatea vizuala. Uneori disfunctiile vizuale se datoreaza lipsei de vitamina A care este continuta in concentratii mari in morcovi si afine. Insa in majoritatea disfunctiilor vizuale este vorba despre o patologie oculara, acre nu se va trata printr-un aport crescut de vitamina A, ci prin tratamentul specific acelei afectiuni.

Citește și:

Sunt alimente care ingrasa si alimente care slabesc

In afara de apa si poate cateva exceptii toate alimentele contin calorii, deci au potential pentru dezvoltarea depozitelor adipoase. Trebuie eliminate doar acele alimente care favorizeaza cel mai mult depozitarea de substante grase (grasimi, alimente foarte calorice cum ar fi alunele,toxice pentru organism etc.) si vatrebui sa va formati un regim alimentar sanatos.

Bauturile “light” nu ingrasa

Dupa explicatia oferita cu privire la indulcitorii artificiali veti putea concluziona deja ca bauturile Light, care contin indulcitori artificiali, vor avea efectele enumerate mai sus.

Ceaiurile de slabire

Peste tot am vazut in vitrine aceste ceaiuri care ar avea ca efect eliminarea surplusului de kilograme. Din pacate mai mult de cateva kilograme nu veti elimina. Majoritatea acestor ceaiuri contin substante laxative, astfel ca va grabeste tranzitul intestinal si mai putini nutrienti vor fi absorbiti de organism. Astfel ca, la inceput, organismul va lua din propriile depozite pentru a va mentine ritmul de viata. Din pacate toate acestea nu dureaza decat cateva zile, dupa care organismul, neavand suficienti nutrieni, se va “simti” la fel de amenintat ca intr-o perioada de infometare. In felul acesta se va modifica metabolismul bazal si depozitele adipoase incep din nou sa fie “aprovizionate” ca masura pentru posibilele “zile negre”.

Citește și:

Un articol de Iulia D.

Sursa: Healthy.ro

Citeste mai multe articole pe Healthy:

9 alimente care te energizeaza

Totul despre tratamentul cu toxina botulinica


Mamografie sau ecografie mamara?

Vizionare placuta


Kudika
19 August 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.