Setari Cookie-uri

De vorba cu dr. Mihaela Bilic despre nutritie

In urma cu o saptamana dr. Mihaela Bilic, nutritionista vedetelor, a vorbit despre ceea ce inseamna cu adevarat o cura de slabire, ce alimente sunt periculoase pentru organism si ce produse ar trebui sa consumam cu incredere, toate acestea intr-un mediu extrem de placut si tonic.

In urma cu o saptamana dr. Mihaela Bilic, “nutritionista vedetelor”, a vorbit despre ceea ce inseamna cu adevarat o cura de slabire, ce alimente sunt periculoase pentru organism si ce produse ar trebui sa consumam cu incredere, toate acestea intr-un mediu extrem de placut si tonic.

Intreaga discutie a fost asemenea unei “suete intre fete”, dr. Mihaela Bilic a vorbit foarte deschis despre modul de viata sanatos pe care trebuie sa-l adoptam cu totii si a avut grija sa darame cateva mituri negative legate de alimentatie si diete, lucruri care nu au mai fost spuse pana acum si pe care noi le consideram benefice intr-o cura de slabire. Una din temele de discutie a fost cartea ei, "Traiesc, deci ma abtin", o carte atragatoare, pe intelesul tuturor, fiind scrisa din experienta personala a nutritionistei, avand un mesaj clar si accesibil pentru toata lumea.

“Traiesc,deci ma abtin” poate fi considerata biblia in nutritie a tuturor femeilor, cartea este dedicata tuturor femeilor care se lupta zi de zi cu kilogramele in plus. De asemenea, Mihaela Bilic vorbeste si despre greutatea de a tine o dieta corecta si de a te mentine la o anumita greutate dupa terminarea dietei. Una din sugestiile nutritioniste privind dietele si efortul fizic, este aceea ca cel mai bine ar fi sa tinem cura in primul rand, iar apoi sa ne apucam de miscare fizica, nefiind recomandat sa le facem pe amandoua in acelasi timp. Ea a marturisit sincer ca nu detine reteta perfecta pentru slabit insa ne-a asigurat ca daca o vom lua incetul cu incetul, cu siguranta vom avea rezultate vizibile in timp. Din meniul zilnic al unei cure de slabire nu trebuie sa lipseasca legumele, carnea la gratar, pestele, fructele si apa plata.

Cel mai important aspect atunci cand tii o dieta este sa incerci sa nu te abtii daca ti-e pofta de ceva anume. Unul din exemplele date de autoarea cartii s-a referit la faptul ca daca dorim sa mancam o prajitura, iar noi pentru a ne satisface aceasta pofta de dulce mancam un mar, nu am rezolvat nimic, doarece gandul nostru a ramas tot la prajitura. Astfel, cel mai indicat este sa mancam putin din ceea ce poftim pentru a ne satisface aceasta pofta.

Intrebarile puse au fost foarte constructive iar raspunsurile au fost intr-adevar spectaculoase si neasteptate:
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Februarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.