Setari Cookie-uri

Studiu: Obiceiurile alimentare la romani

Potrivit unui studiu comandat de Maggi si efectuat de Research International legat de obiceiurile alimentare in Romania, ceapa uscata este nelipsita de la masa romanilor. 36% dintre romani afirma ca ceapa este principalul ingredient atat la masa de pranz, cat si la cina. In competitie cu ceapa, dar fara sa devina o amenintare reala pentru aceasta, in topul principalelor ingrediente consumate de romani se mai afla cartofii, cu 29%, si, poate surprinzator pentru unii, morcovii, cu 22%.

Topul ingredientelor folosite pentru prepararea meselor de pranz si cina nu se schimba semnificativ nici in familiile cu copii. Iar alaturi de produsele deja mentionate, un loc important il ocupa pastele fainoase.

„Pentru cei care-si doresc o alimentatie echilibrata, legumele, fructele si cerealele integrale trebuie sa ocupe cea mai mare pondere in consumul zilnic. Studiul Maggi arata, printre altele, faptul ca legumele proaspete se regasesc in 69% din mancarurile pentru masa de pranz sau de seara, lucru care denota preocuparea acestora pentru o alimentatie corecta. Indiferent de categoria de produse despre care vorbim, este recomandat sa cunoastem si modalitatea optima de pregatire a alimentelor pentru a nu-si pierde din proprietatile nutritive”, declara Elena Casapu, Nutritionist Maggi.

Vizionare placuta


Kudika
4 Noiembrie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.