Setari Cookie-uri

Secretul divelor de la Hollywood: Dieta cu clorofila

Frumusetea incepe de la o alimentatie sanatoasa

Desi suna ca desprinsa din filmele Sf, dieta cu clorofila este un procedeu natural si sanatos pentru a pierde kilogramele in exces si pentru a-ti face o cura de detoxifiere fara sa iti fortezi limitele organismului.

Ce este clorofila?

Clorofila este o molecula naturala care da plantelor culoarea verde specifica si este substanta care asigura procesul de fotosinteza. Prin acest procedeu, plantele transforma apa si dioxidul de carbon in glucoza, folosind doar energia solara.

Unul dintre cele mai interesante aspecte ale clorofilei consta in asemanarea rolului sau cu cel al sangelui uman. Hemoglobina, pigmentul care da culoare rosie a sangelui este cea care duce oxigenul in tot organismul, exact asa cum actioneaza clorofila in cazul plantelor.

foto shutterstock legume verzi

Beneficiile clorofilei pentru corpul tau

Unul dintre marile avantaje ale unei diete bogate in clorofila este faptul ca substanta curate sangele de toxine si ajuta la marirea numarului de globule rosii. Tocmai de aceea, este cu atat mai indicata in cazul unor anemii. Mai mult de atat, cu cat numarul celulelor rosii din sange este mai mare, cu atat creste aportul de oxigen si substante nutritive care ajung in organism.

Citește și:

Anumite boli ale noastre sunt provocate de bacteriile anaerobe iar o oxigenare mai buna a corpului duce la prevenirea acestor boli. Mai mult de atat, alimentatia bogata in clorofila alcalinizeaza sangele si distruge bacteriile care nu pot trai intr-un mediu alcalin. In tot acest timp, clorofila ajuta deci si la imbunatatirea sistemului imunitar.

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.