Setari Cookie-uri

Secretul divelor de la Hollywood: Dieta cu clorofila

Frumusetea incepe de la o alimentatie sanatoasa

Proprietati ale dietei cu clorfila

-detoxifica organismul
-creste numarul de globule rosii
-este bogata in enzime care intineresc celulele
-imbunatateste functiile ficatului
-ajuta la curatarea colonului si faciliteaza tranzitul intestinal
-stabilizeaza nivelul de calciu din organism
-alcalinizeaza organismul
-este anti-inflamatoare
-creste propritetaile de vindecare ale organismului
-lupta impotriva infectiilor
-intareste sistemul imunitar
-este antioxidanta

Motivul pentru care aceasta dieta duce la scaderea in greutate este unul destul de evident: clorofila se poate gasi doar in plante. Cu cat frunzele acestora sunt mai verzi, cu atat sunt mai bogate in aceasta substanta. Pentru a le pastra proprietatile miraculoase, ele trebuie consumate crude sau preparate pentru un timp foarte scurt la aburi.

Pe piata exista si suplimente care se vor a fi “naturale” cu extract de clorofila insa cea mai buna metoda pentru asimilarea acesteia in organism este pe calea unei alimentatii sanatoase. Suplimentele pot fi tolerate mai greu de organism si pot duce la dereglari la nivel intestinal manifestate prin diaree si dureri abdominale.

Citește și:

Prin urmare, dieta cu clorofila tine foarte mult de aportul de alimente “verzi” oe care le consumi, precum si de asocierea corecta a hranei.

Prin urmare, nu trebuie sa combini niciodata alimente care contin doua surse de proteine, spre exemplu carnea cu ouale sau cu branzeturile. Carnea este permisa in diete atat timp cate este asociata cu LEGUMELE si nu cu leguminoasele.

De asemenea, o alta greseala ar fi sa combini alimentele care contin proteine animale cu cele care au amidon. Adica branzeturile, ouale si carnea nu vor fi asociate niciodata cu paste, paine, cartofi sau orez.
Alimentele bogate in clorofila pe care le vei gasi listate mai jos pot fi asociate cu succes alaturi de carne (de preferat de pui, vita sau curcan).

Pentru a introduce mai multa clorofila in alimentatie, poti incepe cu consumarea ceaiului verde in fiecare zi. Daca iti place gustul amarui, poti incerca si ceai mate, originar din Brazilia. Acestea vor inlocui cu success cafeaua, cappuccino si toate minunatiile mocha-latte-chimicale-calorii din comert.

Citește și:

Alimente bogate in clorofila

-spanac, varza, mangold (sfecla pentru frunze), salata verde
-broccoli, varza de Bruxelles
-patrunjel, marar, coriandru
-urzica, leurda, papdie
-mladite tinere de grau, orz si ovaz
-frunze verzi de ceapa si usturoi
-alge
- struguri, telina, fasole verde


Atentie la consumul de struguri pentru ca au o cantitate considerabila de zahar!

sursa foto prima pagina shutterstock femeie cu salata

Vizionare placuta


Kudika
3 Septembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.